Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отново кражба на кутия за дарения
Автор: Екип Varna24.bg 09:30 / 15.02.2017Коментари (0)1672
©
Поредна нагла кражба на кутия с дарения за болно дете. Този път престъплението е извършено в Добрич. На кадри от охранителните камери в аптека се вижда как жена влиза и прибира кутията с даренията в торбата си, съобщава Нова тв.

Парите се събирали за лечението на почти двегодишно момченце, което трябва да се оперира в САЩ. Предполага се, че в кутията е имало около 300 лева.

По думите на родителите това е трета кражба на кутия с дарения за момиченцето.

"За един месец това е трета дарителска кутия, която е открадната в Добрич. Предполагаме, че кражбите се извършват от един и същи човек. Не мога да си обясня мотивите на тези хора", разказа за "Здравей, България" Александър Кръстянин, бащата на малката Алекс.

"Надявам се тези жена да си вземе поука и да не постъпва повече по този начин. Много е болно да гледаш как човек дава последната си стотинка, а други хора отиват и крадат кутиите с дарения", коментира майката на Алекс - Венета Кръстянин.

"През декември ни откраднаха pay pall акаунта ни. За щастие успяхме да да си го върнем и да предотвратим по-голяма кражба. Парите ни трябват за операция в САЩ на стойност над 400 000 лева. Детето е родено без оформено стъпало и пръстчета. Лекарите казват, че има голям шанс първата операция да бъде успешна", каза още Александър Кръстянин, бащата на малката Алекс.

Семейство Кръстянини много месеци водят борба с Фонда за лечение на деца в чужбина. Мотивът за отказа е, че засега детето е много малко, за да бъде лекувано в чужбина.

"Имаме заведени три дела срещу решения на Фонда. Последният отговор бе, че въобще няма да разгледат нашата молба, докато не оттеглим жалбата ни от съда", каза Александър Кръстянин, бащата на малката Алекс.

"Няма да оттеглим жалбата в съда. Смятам, че ще съберем средствата и ще заминем за САЩ с тяхна или без тяхна помощ. Ще се борим докрай", категорична е майката на Алекс - Венета Кръстянин.

До момента около 290 000 лева са събрани за лечението на малката Алекс. А в Бургас вече има организиран благотворителен концерт за набиране на средства за Алекс.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: