Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Започва Седмото национално състезание по правопис на английски език
Автор: Екип Varna24.bg 13:11 / 24.02.2017Коментари (0)1078
©
От днес започва Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, в което са се регистрирали за участие 11 училища от Варна и региона.

От 24 февруари до 2 март 2017 г. над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена и дълга подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 1 април 2017 г. в 8 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 6 май 2017 г. в София и ще определят Spelling Bee шампиона на България. В миналогодишното състезание престижната награда беше поделена между Никол Петрова от Плевен и Владимир Живков от Ловеч.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "Beе good to others" /"Бъди добър с другите"/. Организаторите предложиха на участващите училища да обявят февруари за Месец на добрите дела, без значение малки или големи са те или за кого са направени. Идеята е да се насърчат учениците да се замислят и да открият нуждаещи се от помощ, грижа или внимание, и да направят нещо хубаво за тях. За да популяризира добрите дела извършени от участниците в състезанието, фондация КОРПЛЮС организира конкурс BEE GOOD TO OTHERS за снимка, видео или разказ, представящи участието на учениците в доброволчески инициативи.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС". То се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България" и с подкрепата на Посолството на САЩ, Министерството на образованието и науката, Езиков и изпитен център АВО и Британски съвет.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: