Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
÷€лото училище знаело кой е убиецът на 15-годишни€ √еорги »гнатов?
»зточник: Varna24.bg 12:15 / 25.02.2017 ќтпечатай »зпрати
©
÷€лото частно училище "≈зиков св€т" начело с директора ¬асилка Ќиколова и учителите са мълчали кой е убиецът на 15-годишни€ √еорги »гнатов в продължение на 631 дни. “ова стана €сно от думите на съдийката –алица ћанолова, ко€то реши снощи да остави зад решетките посто€нно 19-годишни€ …оан ћатев, обвин€ем за смъртта на заклани€ на 2 юни 2015 г. √еорги »гнатов в Ѕорисовата градина.

—ъучениците на …оан ћатев разпознали лицето му във фотосите и видеото на ћ¬–, пуснати 2-3 дни след убийството на 2 юни 2015 г. Ќа н€кои им светнало, че може да е той, дори и преди това, когато го видели в тоалетната да си мие лицето и забел€зали рана на челото вд€сно.†

"¬ училището открито се говореше, че убиецът е …оан ћатев, говорехме си помежду си, пред учителите и директорката", свидетелствали пред ћ¬– едва 20 месеца след убийството съученици на ћатев. ƒруги си спомнили, че той не е бил в часовете до об€д на 2 юни. ќтсъстви€та обаче не се записвали в дневниците. ”чениците от частната езикова гимнази€ обаче ги било страх да се обад€т в полици€та и да сподел€т подозрени€та си. «а т€х знаели и учители, но те също не предприели нищо.†

"«наела е очевидно и директорката ¬асилка Ќиколова", съобщиха на заседанието на съда вчера. —поред свидетелствата на една от учителките в школото Ќиколова нахлула един ден в час и за€вила на …оан ћатев: "Ќамери си извинителна бележка за 2 юни!" Ќ€колко дни по-късно майката на …оан ћатев - —ребрина √аджева, донесла извинителна бележка, подписана от лекар, пише "—тандарт".

“ака всички над 50 ученици и около дузина преподаватели скрили убиеца, който бил последна година в училището.†

"Ќищо, че девизът на училището е "Ћичността възпитава личности". ¬прочем, в интерес на обективната истина е възпитала поне една личност", коментираха още на заседанието на съда вчера.†

ѕо време на делото стана €сно още, че съученичката на …оан ћатев - —тефани ¬ълчанова, не издържала на напрежението. “€ също се страхувала да звънне в полици€та според показани€та на свидетели. ѕреди  оледа обаче намерила сили и отишла директно при при€телката на убити€ √еорги »гнатов - Ћора  рашевска. –азказала й всичко, което знае - че всички са разпознали …оан ћатев, но го кри€т. Ћора се обадила в ћ¬– и оттам тръгнало разплитането. “ова е станало н€къде през декември според полици€та.

ќттогава започнало събирането на доказателствата - изваждането на телефона на …оан, свързването му с мобилните клетки. «а щастие на разследващите, когато телефонът се намирал на пейката, до ко€то е пронизан смъртоносно √еорги, сим картата се свързвала с една клетка, а от съседната але€ - в друга. “ака те доказали, че …оан е бил в часа на убийството точно до пейката.†

„асът на убийството пък бил засечен от двата последователни разговора от телефона на √еорги до при€телката му Ћора - 11,42 ч. на 2 юни, 2015 г. ƒруги€т гол€м удар на полицаите било намирането на ножа, с който е убит √еорги. «асега обаче не е €сно точно как е станало това. “ой бил открит в канализационна шахта на 30 метра от пейката.

ƒиректорката ¬асилка Ќиколова не вдигна мобилни€ си телефон вчера, за да коментира дали е възпреп€тствала правосъдието. "ћного е веро€тно т€ също да стане подсъдим по делото", твърд€т източници от прокуратурата.
ќще по темата: общо новини по темата: 14
12.04.2018 »
20.11.2017 »
07.11.2017 »
08.03.2017 »
02.03.2017 »
28.02.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.02.2017 г.
0
 
 
«ащо се връзвате на глупостите на прокуратурата и полици€та ?  ак си представ€те тази работа - —поред из€влени€та са знаели, но са мълчали 50 ученика, 10 учител€, 4-5 началника на бащата който е митничар, 10-15 колеги на бащата - общо 70-80 човека включително полицаи. » всички си мълчали повече от година !!! «а капак, брат му казал на полици€та къде е ножа, ей тъй 1 година мълчал и сега изведнъж проговорил. ..  ак така 1 година не се сетиха да унищожат ножа ? .. ј това за пейката и клетката на оператора е черешката на тортата. ¬ градски услови€ клетките са с диаметър около 1 км !!! ... ѕрав€т ни на глупаци. .. —ъщо като за нещастните момичета Ѕелнейски (ако не се лъжа това им беше фамили€та). .. ¬с€какви измишльотини, даже и не си дават труд да ги направ€т поне малко достоверни.
+1
 
 
÷€лото училище?! ”ченици, родители и техни при€тели?!  акво ги е накарало да мълчат н€колко десетки хора? ѕълен цинизъм!рЯШ†рЯШ†рЯШ†
0
 
 
ƒа се включа само в посредното изречение без да има нещо общо със стати€та за момчето....скоро минахме 7,5 милиарда,така че колко пък да струва един живот на фона на това,че сме се увеличили с 2 милиарда от началото на 21 век
+1
 
 
“ова не се ли наричаше възпреп€тстване на прилагане на закона? ј в известна степен и съучастничество? »ма ли всъщност причина знаещите за убийството да не са вече призовани или това е м€рка срещу агреси€та сред учениците?
+3
 
 
—ъс сигурност все н€кой е казал нещо. “ова са учители, директор, съученици и семействата на всичките тези хора, защото всеки от т€х е споделил в къщи. —игурна съм, че все н€кой е имал съвест и е съобщил, но друг е въпроса дали полици€та не го е прикрила, заради баща му и негови€ кръг.
+3
 
 
ƒано живота ви го върне на всички ,които са си мълчали. Ќе искам да си представ€ какво е прежив€ло момчето ,а след това ц€л живот близките и роднините му.
+1
 
 
а аз тогава работих в мола на младост и точно час и половина преди да стане всичко минах точно оттам да си хвана автобуса за работа ....
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћарт 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
√ригор ƒимитров на турнири през 2019 г.
–азбиха контрабанда в особено големи размери във ¬арна
Ќов търговски център за чудо и приказ ще има във ¬арна
“¬ и шоу сезон 2018/2019
’удожествена гимнастика
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: