Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова: Малките общини са във фокуса на новата ни управленска програма
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 03.03.2017Коментари (0)2698
©
ГЕРБ има визия за солидна държавна подкрепа за малките общини. Те са във фокуса на новата ни управленска програма. Това заяви водачът на варненската листа на ПП ГЕРБ Лиляна Павлова, която заедно с кандидатите за народни представители Павел Христов, Стоян Пасев и Нели Петрова посети авренските села Приселци и Близнаци. 

Сред акцентите на срещите, на които присъства и кметът на община Аврен Емануил Манолов, беше идеята за създаване на специален фонд за ВиК проекти.

"Това е финансов инструмент, насочен към малките общини, който ще им гарантира чиста питейна вода - подмяна на водопровод, изграждане на канализация, обновяване на старата ВиК мрежа. Фондът ще разполага с годишен бюджет от 100 млн. лв. От средствата ще се възползват преди всичко малките населени места, които не могат да кандидатстват по оперативните програми", обясни Павлова.

Тя информира, че ГЕРБ предлага и втори фонд, чрез който да се инвестира в изграждането на пътища. "Това ще даде шанс на малките общини да преасфалтират отсечки в тежко състояние", допълни водачът на варненската листа на ГЕРБ.

Във фокуса на срещите бяха и приоритетите на ГЕРБ в социалната сфера.

"Обещаваме само това, което можем да изпълним. Знам, че темата с пенсиите е много важна, но за да случи увеличението, което възрастните хора очакват, е необходимо икономиката да заработи с още по-ускорени темпове. Едва тогава можем да си го позволим", сподели Павлова.

Тя бе категорична, че за да има повече помощи в социалната сфера за хората, които действително имат нужда от подкрепа, трябва да се спрат злоупотребите в системата, сред които са и фалшивите ТЕЛК-ове.

"Ще постигнем средна работна заплата от 1500 лв. и минимална - 650 лв.", увери Лиляна Павлова и допълни, че ГЕРБ има ясна концепция за управление с реални решения и напълно постижими икономически резултати.

"ГЕРБ доказа, че работи за подобряване на средата за живот и оставя държавата в стабилно състояние. Този курс не трябва да се променя, за да се надгради постигнатото. За съжаление, служебното правителство, чиято основна задача е провеждането на честни парламентарни избори, предприе с размах мащабна чистка. Кадровите промени вкараха във властта БСП и НДСВ, без да са спечелили изборите", коментира на свой ред Павел Христов.

В рамките на срещите в селата Приселци и Близнаци бяха обсъдени и мерките, които ГЕРБ предвижда в областта на сигурността и правосъдието. "Ангажираме се да осигурим полицейско присъствие във всяко населено място, за да ограничим битовата престъпност, която тревожи хората, особено в малките населени места", заяви Лиляна Павлова.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: