Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Таня Петрова, кандидат на ГЕРБ за народен представител: Образованието е моята кауза
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 07.03.2017Коментари (0)2015
©
Познавам детайлно образователната система, с която е свързан професионалният ми път. Мога да бъда естествен посланик на общността в българския парламент. Това заяви на среща с жители на район "Приморски" Таня Петрова, кандидат на ГЕРБ за народен представител. Учител по призвание, тя ръководи най-голямото основно училище във Варна - ОУ "П. Р. Славейков". През последните три години то оглавява класацията на основните училища в страната.

"Образованието е моята кауза, а в управленската програма на партията, която ме номинира, то е основен приоритет", коментира Петрова и представи визията на ГЕРБ за двойно увеличение на учителските заплати и повече инвестиции и иновации в образованието. Срещата се състоя по инициатива на районния ръководител на ГЕРБ - Приморски Лилия Христова. В дискусията с гражданите участва и евродепутатът Емил Радев.

Сред акцентите в разговора бяха и възможностите за внедряване на новите информационни и комуникационни технологии в учебния процес. "Трябва да използваме дигиталните умения на младите учители. Необходимо е новите технологии и иновациите да намерят ефективно приложение в българските училища, за да направим обучението по-модерно и съвременно", заяви Петрова.

В качеството си на шеф на общинската дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова повдигна темата за новите образователни стандарти, като изтъкна необходимостта от законодателно решение относно изискванията към физическата среда. "Важно е да се отчитат спецификите в големия град и селата", мотивира се тя.

"Образованието е приоритет, който заслужава подкрепата на цялото ни общество. Вече се усеща недостигът на квалифицирана работна ръка. Нека не забравяме, че реформата, която се прави към днешна дата, ще даде резултати след 10-15 години. Професионалното образование е сред основните стъпки за осигуряване на специалистите, от които има нужда бизнесът", отчете евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. По думите му образованието има ключово значение за развитието на силна икономика в страната. 

"Изключително важни са и сигналите, които България подава към Европа и света. Чрез служебното правителство БСП навлезе в управлението през задната врата. Във втория ешелон на властта се назначиха кадри на левицата.

Червената метла се развъртя в областните администрации. Тръгнаха смени и на началници на Областните дирекции на МВР, а именно те заедно с областните управители имат правомощия да организират честен и прозрачен изборен процес. Добре помним аферата "Костинброд". Повторението на подобен сценарий би било тежък удар върху демокрацията", категоричен бе Радев. Той алармира, че БСП и лично Корнелия Нинова излъчват послания, с които показват непознаване и незачитане на европейските политики.

"Чрез достиженията на ЕС България получава голяма подкрепа за обновяване на инфраструктурата, за повишаване на квалификацията, за подобряване на конкурентоспособността на бизнеса, за субсидии за селското стопанство. Безотговорно е да се надига глас срещу актове, които носят полза на цяла Европа", подчерта Емил Радев, като визира позицията на БСП за СЕТА, както и за санкциите на ЕС, наложени на Русия.

"Със своето становище за СЕТА БСП се нареди сред крайно левите и крайно десните популисти, които представляват антистистемни и антиевропейски партии в ЕП. Споразумението с Канада е едно от най-прозрачните, сключвани от ЕС през последните 50 години. То намалява административната тежест и изрично запазва всички европейски стандарти за екологията, храните и пр. СЕТА ще донесе 14 млрд. евро повече за европейския бизнес и 4 млрд. евро за канадския. Към момента над 289 български фирми изнасят стоки за Канада. От този износ зависят 6 400 работни места у нас. Нещо повече - 79% от износа от Европа към Канада се осъществява от малки и средни фирми, а всеки 1 млрд. евро повече за европейските фирми отваря 14 000 нови работни места", разясни Радев. Той припомни, че през май визите за Канада падат частично, а от декември тази година българите ще могат безвизово да влизат на територията й.

"САЩ все още е единствената страна, отменила визите за ЕС с изключение на 5 държави-членки, сред които е и България. Според регламента за визовата реципричност още през април 2016 г. ЕК трябваше да излезе в срок от една година с делегиран акт за въвеждането на визи за САЩ. Миналата седмица ЕП гласува резолюция и даде двумесечен срок на Еврокомисията да изготви такова предложение, което да се дебатира в Европарламента и Съвета. Очакваме това да бъде ясен знак за администрацията на Доналд Тръмп и Конгреса на САЩ и да даде тласък на преговорите", информира Емил Радев.




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: