Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова пред жители на "Трошево": Ще възобновим програмата за саниране
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 10.03.2017Коментари (0)2038
©
Програмата за саниране трябва да продължи. До момента тя е обезпечена с 2 млрд. лв. и всички блокове с подписани договори ще бъдат довършени. Това заяви водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова, която се срещна с жители на кв. "Трошево", където в момента текат ремонти в три 15-етажни блока.

"Ще ни гарантирате ли, че и нашите сгради ще бъдат санирани?", питаха етажни собственици от блоковете, които вече са подписали необходимите за целта договори. "В управленската програма на ГЕРБ е предвидено санирането да продължи и поетапно да обхване целия сграден фонд. Ще възобновим програмата, ако получим доверието Ви на 26-и март", обясни в отговор Павлова. Тя отговори и на редица въпроси, свързани с процедурата. Гражданите споделиха трудностите, които са срещнали при сдружаването и с удовлетворение коментираха, че в резултат от предприетите мерки за енергийна ефективност жилищата им са много по-топли, а сметките за ток - по-малки.

"Ползата е безспорна и вашата оценка е най-голямото доказателство за положителния ефект от този механизъм за обновяване на старите жилищни сгради и за удължаване на техния живот", отчете Лиляна Павлова, която даде ход на програмата в качеството си на регионален министър в двете правителства с премиер Бойко Борисов. Водачът на варненската листа на ГЕРБ поздрави дамите, които са организирали сдружаваното на етажните собственици в сградите, където тече саниране. "Нека има повече домоуправители като Вас, които със своята активност са двигатели на необходимата за всички промяна", пожела Павлова.

Кметът на Варна Иван Портних, който също взе участие на срещата, се ангажира прилежащите пространства край санираните блокове да бъдат облагородени. Заедно с граждани беше обсъдена и възможността в квартала да се изгради нова площадка за фитнес на открито. "Миналата година положихме усилия да обновим детските площадки, така че те да отговарят на всички европейски стандарти. Тази година ще насочим своите усилия към спортните площадки. Това са инвестиции в масовия спорт, във физическата активност и здравето на децата", категоричен бе Портних.

Кметът на район "Младост" Христо Христов информира, че към момента са регистрирани 63 сдружения на територията на района. Вече са завършени два блока, а девет все още се санират. За 22 блока са сключени договори с Банката за възстановяване и развитие, а други 19 са с финализирани документални процедури и чакат зелена светлина, за да им бъде отпуснато финансиране.

"Добрият пример, който дават ремонтираните сгради, зарази и жителите на останалите блокове в района и желаещите да се възползват от санирането се увеличават", допълни Христов.
В срещата взеха участие и други кандидати на ГЕРБ за депутати, сред които и представители на района - зам.-председателят на ОбС и ръководител на ГЕРБ-Младост д-р Лидия Маринова, Пламена Василареас и Бранимир Георгиев.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: