Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кандидати за народни представители от ГЕРБ-Варна се срещнаха с директори на училища и читалищни секретари в Аксаково
Автор: Екип Varna24.bg 17:09 / 15.03.2017Коментари (0)2032
©
Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Варна Таня Петрова и Емилия Милкова се срещнаха с директори на училища и детски градини и читалищни секретари в община Аксаково. Срещата, на която присъства и кандидатът от варненската листа Маргарита Калчева, се проведе със съдействието на кмета на общината инж. Атанас Стоилов.

По време на събитието кандидатите за народни представители разясниха пред присъстващите приоритетите в управленската програма на ГЕРБ в сферата на образованието и културата.
"Образованието е стратегически приоритет в управленската програма на ГЕРБ. Двойното увеличение на заплатите на учителите в рамките на бъдещ управленски мандат е реалистично", коментира Таня Петрова. Тя очерта пред директорите на училища и детски градини различни акценти от програмата, свързани с образованието.

Обвързването на образованието с посещение в училище, повече психолози и педадогически съветници в училищата и изграждане на салони за физическо възпитание във всяко учебно заведение са важни акценти, разписани в програмата, заяви Петрова.

На въпрос, свързан с делегираните бюджети, тя отговори, че важни фактори за формирането им са условията за физическа среда и принадената стойност от напредъка на външното оценяване. "Като директор на училище много ме интересува бъдещето на делегираните бюджети. Броят на учениците не може да бъде единственият фактор при формирането им, тъй като по този начин се правят големи компромиси с учениците, с тяхната дисциплина и отношение им към учебния процес", каза Петрова. 

Тя изрази становище, че страната има силно развито средно образование, което за съжаление често произвежда кадри за чужбина. "Затова ГЕРБ предлага развитие на дуалното образование. Залагаме на силно професионално образование, за да остават на пазара на труда средни специалисти, които да осигуряват всички отрасли на икономиката", посочи тя. Кандидатът за народен представител от варненската листа Маргарита Калчева изрази становище, че за да има добри специалисти в сферата на образованието, е необходимо добро заплащане, а това е водещ приоритет в управленската пограма на ГЕРБ.

Кандидатът за народен представител Емилия Милкова представи пред читалищните секретари от община Аксаково приоритетите от управленската програма на ГЕРБ в сферата на културата. И апелира да не се подлъгват по атрактивните обещания на опонентите, които ежедневно се предлагат на хората, но са неизпълними.

"ГЕРБ е единствената партия, която предлага подкрепа на проекти за попълване на библиотечните фондове. Важни акценти са подкрепата и популяризирането на българската литература и култура; приоритетно финансиране за опазване на културното наследство; обновяване на инфраструктурата на театри и читалища", обърна се към присъстващите на форума Милкова. Кандидатът за народен представител от варненската листа на ГЕРБ разясни, че варненската библиотека е координиращо звено за цялата област по проекта "Глобални библиотеки". Три читалища в общината са включени в него - в градовете Аксаково и Игнатиево и в с. Любен Каравелово.
Милкова бе категорична, че ще работи за каузата за изграждане на нов дом на варненската библиотека И благодари за подкрепата на община Варна за създаване на нова сграда на културната институция.

"Изборите на 26-и ще отшумят - важно е какво ще се случи след това. Важно е да направим правилен избор и да се формира кабинет", апелираха пред присъстващите кандидатите от листата на ПП ГЕРБ-Варна.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: