Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павлова: Инвитро процедурите трябва да са финансово обезпечени от държавата
Автор: Екип Varna24.bg 10:30 / 22.03.2017Коментари (0)1448
©
145 000 млади семейни двойки в България имат репродуктивни проблеми. В подкрепа на тези семейства има общински фондове, но нашата цел е държавата да обезпечи 100% финансовата помощ за инвитро процедурите. 

Това коментира водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова по време на среща с жители на варненския район "Одесос", на която бяха поставени редица въпроси относно демографската криза. Срещата се състоя по инициатива на ръководителя на районната организация на ГЕРБ и кандидат за народен представител д-р Руслан Тошев. Участие взеха също Калин Калевски, Бранимир Георгиев и Пейчо Бюлбюлев от варненската листа на партията.

Павлова акцентира върху стимулите, които се предлагат в управленската програма на ГЕРБ за тридетния модел. Тя представи амбициозните планове на партията да бъде осигурена подкрепа на майките да се връщат по-рано на работа, а бабите, които помагат за отглеждане на децата на работещите родители, да получават заплащане по линия на европейските програми.

Туризмът също бе във фокуса на дискусията с гражданите. Лиляна Павлова потвърди ангажимента на ГЕРБ да съдейства за утвърждаването на областта като дестинация за четири сезона. Водачът на варненската листа на партията изтъкна, че освен условията за морски туризъм във Варна, прекрасни плажове има и в общините Бяла, Долни чифлик и Аврен, които могат да разчитат на ГЕРБ за необходимия ремонт на пътища и ВиК съоръжения, така че да станат атрактивни за туристите. "С условия за балнеология и с качествено здравеопазване Варна трябва да разгърне своя потенциал и за медицински туризъм. Тя може да стане медицински център за целия Черноморски регион", категорична бе Павлова. "Чрез изграждане на круизен терминал и експоцетър в района на Морска гара, значително ще се подобрят и условията за конгресен туризъм", обясни водачът на листата на ГЕРБ.

Павлова изтъкна усилията, които се полагат за развитие на икономическата зона в региона чрез меморандум за сътрудничество между общините Варна, Аксаково, Белослав и Девня. "Докато ГЕРБ предвиждат запазване на най-ниските данъци, опонентите ни искат увеличение на данъчнъта тежест. Това би означавало да върнем сивия сектор и да отблъснем инвеститорите", коментира Лиляна Павлова. Тя допълни, че при кабинета "Орешарски" контрабандата е била 35%, а със завишен контрол от ГЕРБ са я намалили до 8 на сто.

"За да подкрепим икономиката, трябва да се осигурят условия за правене на бизнес и подготвени млади кадри. Затова част от предвижданите мерки са насочени към развитие на професионалното образование", поясни Павлова. Тя потвърди ангажимента за цялостно изграждане на АМ "Хемус": "Много отдавна се говори за този проект, но вероятно е бил само в нечия глава, защото няма документи за трасето. То никога не е било проектирано, преди ГЕРБ да се заеме с реализацията му", поясни бившият регионален министър.

Павлова очерта образованието, здравеопазването и социалната политика като безспорни приоритети за ГЕРБ. И увери, че при следващ управленски мандат партията не би отстъпила тези ресори на коалиционни партньори.

В отговор на поставените въпроси за съдбата на пристанище Варна Изток Лиляна Павлова обясни, че работните места на хората са гарантирани. "Предвижа се разширяване и модернизиране на пристанищните мощности чрез Варна Запад и шестте кейови места на ТЕЦ-а. За целта е важно да се намери подход и да се привлекат частни инвеститори", обясни бившият регионален министър.

Запитана за съдебната реформа Павлова коментира, че ГЕРБ ще продължи да работи в тази посока. "Трябва да се преодолее формализмът в съдебната система, за да не се допуска протакане на делата. По-бърз и по-ефективен съдебен процес е начинът да поставим знак за равенство между правосъдие и справедливост", заключи Лиляна Павлова.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: