Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Явор Иванов: Заедно можем да променим много неща!
Автор: Екип Varna24.bg 10:50 / 22.03.2017Коментари (0)1873
©
-Г-н Иванов, какво е Нова Република?

-Политическа платформа на хора, които последователно през годините са полагали усилия за обединение на десницата, имат си доверие и са готови да предложат управленски решения от дясно. Ние сме хора с биография, и Мартин Димитров, и Радан Кънев, и Трайчо Трайков, и Петър Славов. Хората добре ни познават, минали сме през детектора на общественото доверие. Допускали сме грешки, не сме ангели, но когато е трябвало да избираме между облагите на властта и почтеното управление, основано на заявените програмни намерения, винаги сме избирали принципната позиция да останем при ангажимента, който сме поели към българските граждани.

-Говорите за десница, но ГЕРБ и довчерашните Ви партньори от Реформаторския блок също имат претенции за десни партии?

-Дълго време бяхме обвинявани, че не помагаме и не партнираме на "дясната" ГЕРБ. Някак удобно се забравя, че ние подкрепихме хората на Борисов още със Синята коалиция. Добре знаете, че ние създадохме РБ и дори направихме още по широка крачка с подкрепата в 43-я парламент и участие във втория кабинет Борисов. ГЕРБ отказват да правят реформи, предпочитат управление на плаващите мнозинства. И това е видно както при държавното управление, така и при общинското. Публичните пари продължават да се крадат, както при управлението на социалистите, бивши комунисти. Правосъдието е блато и Борисов отказва да влезе в челния сблъсък с проблема. Данъчната тежест е на най-високи нива от началото на кризата 2008 и се стоварва върху раменете на работещите българи. Обръчите от фирми сменят собственика, но не и склонността си към крадене и разпределяне на порциите на властта. Това не е дясно управление, дясното не е етикет. ГЕРБ и хората в техния джоб, сами се отказаха от това да провеждат десни политики.

-Защо не сте заедно с хората на Христо Иванов?

-Ние работихме за това да сме заедно. Желаехме да има коалиция с хората на Христо. Никакви предварителни условия от наша страна, независимо от някои откровено леви техни възгледи. Уви, те решиха друго! Уважаваме това решение, това суверенно тяхно право да се явят самостоятелно. Но се опасявам, че отново ще има много непредставени българи в следващия 44-и парламент. Важният въпрос за Нова Република влизайки в парламента е, готови ли сме да си стиснем ръцете за най-големите и трудни решения за реформи, за които сме се борили рамо до рамо, като борбата с корупцията, реализиране на електронно гласуване, инициатива правосъдие за всеки и въобще реформа на прокуратура и съдебна власт и т.н.

-На какво залагате и какво предлагате на българските избиратели?

-Ние така разбираме личния успех - дължи се на знанията, уменията и талантът ни, а не на партийни привилегии и назначения. Обръщаме се към българските граждани с няколко послания - качествено образование - възстановяване авторитета на учителската професия от възрожденските години, преодоляване ранното отпадане, премахване на бумащината, редуциране и промяна на учебното съдържание, отворени стандарти с препоръчителен характер, валидиране и сертифициране на знания - на всеки етап от образователния процес - задължителен минимум, без значение къде и как са придобити, програми спорт и изкуства, връщане на науката в университетските лаборатории, където се създават иновациите и се осъществява връзката с бизнеса; върховенство на закона - категорична и безкомпромисна борба с корупцията; пазарна икономика - основана на свобода за бизнеса от правителствен и общински рекет, премахване на привилегиите при обществените поръчки, запазване на ниски преки данъци и намаляване на косвените, дерегулация; ефективни институции - оптимизирана и изцяло дигитализирана администрация, премахване на ненужните инспекторати, дирекции, агенции и управления, децентрализация; нова надежда за нас българите - семейни ценности и запазване, и заздравяване на връзката между българите живеещи в чужбина и фамилния дом; пълноценен член на евроатлантическата общност - истинско участие в дебата за нашата Европа.

-В този ред на мисли, нашата Варна, къде е в програмата ви?

-Варна е болка, дълги години зависима от централната власт и подчинена на благоволението на управляващите. Така загубихме облика на морска столица. Това може да се промени и ние имаме конкретни предложения за разгръщане на индустриалната инфраструктура за устойчиво развитие, като логистичен, транспортен и производствен център; развитие и разгръщане потенциала на района, като туристическа дестинация, отчитаща културното и археологическото богатство, туристически атракции и свързаната с тях инфраструктура; инвестиции в устойчиво и биологично земеделие. Заедно можем да променим много неща!




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: