Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От полицията: Крадците работят най-много по празниците, вземете мерки!
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 13.04.2017Коментари (0)1717
©
Почивните дни около предстоящите Великденски празници са повод за празнично настроение, възможност за пътуване в страната и чужбина, повод за среща с близки и роднини. Част от жителите на Варна напускат своите домове, като предприемат пътувания на близки и далечни разстояния.

Но празниците също така могат да се тълкуват и като "работно време" от определени представители на обществото. 
 
Добре е да се вземат мерки за предпазване на жилището и ценните вещи преди заминаване. Споделянето на намеренията за отсъствия от дома с широк кръг от хора не е препоръчително. Нека бъде запазена дискретност относно предстоящите планове. Да не са много хората, които знаят, че семейството ще отсъства от дома, като децата също трябва да бъдат предупредени да не разказват за предстоящото пътуване. 

В последните години предмет на кражба стават предимно оставените в жилищата пари, накити от благороден метал и компактната техника - видеокамери, мобилни телефони, преносими компютри, цифрови фотоапарати. При напускане на дома за празниците парите и ценните вещи не бива да бъдат оставяни в жилището, без съответните мерки за сигурност.

Ако жилището ще е празно само за една нощ, гражданите могат да оставят осветлението включено. При отсъствие за  няколко дни всички врати и прозорци  трябва да бъдат грижливо  затворени. Добре е доверени съседи или роднини да наглеждат жилището и при забелязване на съмнителни лица по стълбите на сградата да се обаждат в полицията. И отново - в никакъв случай да не бъдат оставяни в дома големи суми пари и ценности!

Никога не бива да се оставят ключове от жилището на леснодостъпни места като например под черджето на вратата. Необходима е по - голяма бдителност, особено когато в близост до жилищните сгради бъдат забелязани непознати лица със съмнително поведение.

Най-често се извършват кражби от апартаменти, в които има значително количество материални ценности. Тези кражби обикновено се предшестват от информация за наличието на пари и ценности в жилището и предварителна подготовка на средствата за преодоляване на вратата. Доносниците на крадците са най-разнообразни. Затова гражданите трябва да внимават кого и как пускат вкъщи. 

Вилите, които сезонно биват обитавани от стопаните си или от техни гости, са друга атрактивна категория. Тук, характерно е, че те са по-отдалечени, нямат непосредствено близо съседи, намалява възможността престъпниците да бъдат заловени на място от по-рано прибрал се собственик.

Ако бъдат забелязани съмнителни следи от взломяване или бъде усетено подобно намерение, е време за позвъняване на тел. 112. Съпричастността към съседите е много значима, защото никой не е застрахован.



Още по темата: общо новини по темата: 70
20.04.2017 »
18.04.2017 »
18.04.2017 »
18.04.2017 »
18.04.2017 »
17.04.2017 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: