Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ето какво се случва на Крайбрежната алея и плажа във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:30 / 10.05.2017Коментари (9)14321
Плажният сезон във Варна ще бъде официално открит на 20 май. Това съобщи за медийна група "Черно море" Андрей Василев, търговски директор на фирма "Лазурен бряг 91" - концесионер на варненския плаж. Смятам, че вече е дошло време за това, особено след благоприятната прогноза, че от средата на тази седмица ще е слънчево и топло. Осигурени са и водни спасители. Започна облагородяването и на тревните площи по крайбрежната алея. Всички посетители могат да бъдат спокойни, че през следващите 5 години цените за чадър, както и за шезлонг няма да се променят и ще останат по 5 лв. за двете плажни екстри, допълни той.

И през този сезон темата с водните спасители е болна, призна Василев. Постоянно коментираме архаичната наредба за водно-спасителната дейност и промяната и. Монополът за обучението на кадри се държи от БЧК, а аз лично считам, че тези хора, които имат желание да се обучат, трябва да могат да го направят във всяка частна фирма или дружество с нестопанска цел. Очаквам през следващата година да се направи промяна в тази наредба, каза още търговският директор на фирмата-концесионер.

Мисля, че е крайно време да се обособи плажна полиция, каза още Василев . Ако не с постоянно присъствие, то поне с мобилни обходи. Трябва да има такава полиция. Знаете, че всяка година има инциденти с удавени. Това е, защото културата на гражданите ни е ниска. Има и чужденци, които след употреба на алкохол не изпълняват командите на спасителите при червен флаг. Докато няма полиция, която да санкционира, не мисля, че нещата ще се нормализират, добави той.

Подготовката за сезона тече вече с пълна сила. Освен инвестициите, които се правят по 3-ия етап за реставриране на сгради в Централни северни морски бани, се работи и по подготовката на пясъчната ивица, посочи Василев.

По негови думи третият етап представлява ремонт на бившите северни морски бани 2. Инвестицията е в размер на 2,5 млн. лева или общата инвестиция дотук, която концесионерът е направил, е около 10 млн. лв. "Това, което правим, е възстановяване на небезизвестния за варненци, а и на голяма част от гостите на Варна снек бар "Фар", каза търговският директор. Отваряме една каменада. Заимстваме архитектурни идеи от холандски архитекти и по този начин се създава един визуален и физически контакт с морето. Отваря се зона между Северните морски бани 2 и снек бар "Фар". Всеки, който желае да се разходи, да усети полъха на морето вечерта, ще може да го направи. Там се устройва удобна и за хора с увреждания среда. Правим комбинация от настилката с дървен декинг, озеленяваме допълнително, за да се създаде благоприятно място за почивка, каза още търговският директор на фирмата-концесионер.

Съвместно с община Варна по проекта "Рибарски плаж" през следващата година концесионерът ще реновира съблекалните. Там ще бъде първото сърф-училище и водолазен център за обучение на подрастващи. Според Василев децата на България са малко обърнати с гръб към морето. "Това не трябва да е така. Трябва да ги учим и да им напомняме, че то е част от нас. През следващата година съвместно с общината ще ремонтираме и рибарския мостик. Там ще стане едно хубаво място за спорт, почивка и обучение - подчерта той.

"Надявам се с формирането на това правителство, през тази и през следващите години нещата на варненския плаж да се нормализират. Трябва да се намери решение за свлачището край завоя. Знам, че кметът Иван Портних съгласно лостовете, които има, е провел разговори с Министерството на регионалното развитие за брегоукрепването на тази част. В предходните години беше направена паспортизация на брегоукрепителните съоръжения на буните и на дамбата, особено в участъка на 1-ва буна и Рибарския плаж. Ситуацията там е плачевна. Очакваме държавата да отпусне средства за реновирането им. Ако не се вземат мерки за подпиране на ската, ние рискуваме да останем без този път. Неколкократно свлачища затрудняваха достъпа до плажовете" - каза още Василев.

Той допълни, че и през 2017-та няма да има окончателно решение по проблема с замърсяването на Офицерския плаж. Това, което е предвидено към момента, е почистване на утайника, който е в горната част на Шокъровия канал. "Надявам се през тази година замърсяването да е значително по-малко, а и дано да няма такова. През следващата 2018 г. след финансиране очакваме проблемът да бъде решен окончателно.

Съвместно с община Варна тече усилено подготовката за MTV presents VARNA BEACH. На 15 юли се очакват около 35 000 души да посетят варненския плаж, който според Василев Варна ще стане традиционно средище за провеждане на мащабни концерти със звезди от поп музиката и DJ.



Още по темата: общо новини по темата: 78
20.07.2022 »
15.07.2022 »
13.07.2022 »
12.07.2022 »
12.07.2022 »
12.07.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.05.2017 г.
0
 
 
Миналата година се случи нещо много положително и всички нормални хора го оцениха. Цялостното реновиране на баните придаде очарованието на Стара Варна на алеята. Чисто, подредено, ново, модерно, свежо, но със запазена автентичност. А хейтъри и лоши хора винаги ще има. Те не заслужават внимание.
0
 
 
във Варна....и по точно по крайбрежна отдавна не се случва нищо положително.....жалко ТИМ е свил пипала /с помощта на държавната мафия / около всичко печелившо----гуд бай Варна....ставаш село с...море
0
 
 
Да не се допъскат коли в морската градина
0
 
 
Случва се това, че плажната ивица е застроена на 2/3. Случва се това, че стари селяндури с нови цървули, са превърнали половината Морска градина в квартал!
0
 
 
Алеята е писта - Общината киста! Скорост без контрол - мутро произвол! Без строежи и коли - Морската не ги търпи! Чист въздух до морето - а го трови МПС-то - по алея пазиш си детето - за планетата сме гето! Твоята кола - трови въздуха - алея без коли - здравето пази - опасно правиш ти - вземи се разходи! Алея без коли - ако искаш ти - на всички покажи!
Aнонимен
на 10.05.2017 г.
0
 
 
Много хубава стана алеята миналата година. Дано цялата да я направят в този стил. И да идва по-бързо лятото, че тая зима ни дотегна вече.
Aнонимен
на 10.05.2017 г.
0
 
 
забранете от страната към морето всякакви строителства. когато вървиш по алеята да виждаш пясък и море , а не бараки.
0
 
 
Алеята придобива все по-хубав вид и все повече ще радва варненци и гостите на града. Пожелавам си хубав туристически сезон 2017-та
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: