Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пада лимитът за ин витро процедурите
Автор: Екип Varna24.bg 12:26 / 17.05.2017Коментари (3)1891
©
В днешното заседание на Министерски съвет сме приели доклад на правителството, което безлимитно осигурява финансирането на необходимия брой ин витро процедури. Колкото докторите преценят, че е целесъобразно и ефективно и щади съответно и жените. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след заседанието на кабинета, съобщава Нова тв.

Държавата е осигурила 12 млн.лв. за 2016 г. за политики в областта на асистираната репродукция, съобщи пред журналисти в Министерския съвет /МС/ министърът на финансите Владислав Горанов. Финансовият министър обясни, че технологично това, което са приели, е изменение в постановлението за изпълнение на държавния бюджет, с което на практика се осигурява ресурс толкова, колкото е необходим.

По думите това е била политика, залегнала още в предизборната кампания, лансирана като приоритет. С фондация "Искам бебе" от години работим заедно и по създаването на фонда за ин витро и по разширяването на нормативната база, свързана с осигуряване на държавната помощ за родителите, които не могат да заченат по естествен път, каза Горанов.

Д-р Георги Стаменов, изтъкнат специалист в ин витро оплождането и Мария Янева, председател на фондация "Искам бебе", организацията - инициатор на създаването на държавен фонд за асистирана репродукция, благодариха пред журналисти на подкрепата на правителството.

Стаменов отбеляза, че са създадени условия фондът да заработи още по-бързо. Двойките, подали документи ще бъдат одобрявани в рамките на пет-шест месеца. България става сред трите държави в Европа, които обръщат най-сериозно внимание на ин витро процедурата, подчерта Стаменов.

Той каза още, че фондът за асистирана реродукция ще може да реимбурсира замразяване на яйцеклетки и ембриони на хората с онкологични заболявания. Онкологията напредна много и има възможност за излекуване на тези хора, които след заболяването губят репродуктивните си възможности, отбеляза специалистът.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Колко много пaри се дaвaт зa тези които не могaт дa рaждaт,,a в същото време нямa кой дa осиновявa дечицa изостaвени от мaйките си!достa неспрaведливо!!многодетни семействa получaвaт мизерни суми зa отглеждaнето нa свойте децa!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: