Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
НИМХ към БАН обяви месечна прогноза-мечта за юни!
Автор: Екип Varna24.bg 13:08 / 26.05.2017Коментари (0)1167
© Varna24.bg
След дъждовния и хладен месец май ни очаква доста топъл юни. Очаква се средната месечната температура да достигне 27-30 градуса. Синоптиците очакват като цяло чудесно, слънчево време със слаби ветрове. Средномесечните температури ще бъдат обичайни за този период от годината. В равнините те ще варират от 12 до 30 градуса по Целзий. По високите полета месечната температура през юни 2017 ще достигне 25 градуса, а най-ниските и стойности ще са между 9-10 градуса. 

По Черноморието температурите ще напомнят за лятото и слънчевите дни ще привлекат много туристи по плажовете. Прогнозата за температурата на морската вода е в началото на месеца ще бъде около 17-18 градуса, като за всеки 3-5 дена ще се покачва с още един градус. Така, в края на юни температурата на морската вода ще надвишава 23-25 градуса.

Любителите на планинският туризъм също ще бъдат доволни от прогнозата за времето. По високите части от планините месец юни 2017 ще предложи средни температури от около 20-21 градуса, като най-ниските ще са в рамките на 5-10 градуса, а най-високите около 20-26. Докато температурите през деня се покачват, все повече хора ще предпочетат да се разхладят разхождайки се по китните ни планински курорти. 

Не забравяйте, че дори и през юни температурата през нощта в планината пада доста рязко и с над 10 градуса. Ако планирате дълга разходка непременно се осведомете за дневната прогноза за времето и си вземете резервни по-топли дрехи. Погрижете се времето да не развали вашата почивка. А иначе, по Витоша ще се радваме на температури около 20 градуса в началото на месеца които ще се повишават с около градус на 6-8 дена, като в края на месеца ще достигнат 23-25 градуса. 

В Пампорово температурите ще бъдат идентични с тези на Витоша, а в Банско ще се радват на градус-два по-топло време. През първите 10 дена на юни се очакват по-интензивни валежи от нормалните за месеца, като ще има и опасност от градушки. Температурата ще се задържи около 23-24 градуса. През второто десетдневие времето ще утихне, облачността ще намалее, и се очаква значително покачване на средните дневни температури с 4 градуса, достигайки стойности от 26-27 градуса. Последните дни от месец юни, очаквано ще бъдат най-топли. Прогнозата за времето е подходяща за всички - 30-32 градуса през светлата част на деня и дневни температури около 29.

Това се дължи на факта, че земята вече ще бъде подложена на значително нагряване от Слънцето през дългият ден, благодарение на което вечерта ще отделя топлина. Валежите през месец юни 2017 ще са близки до нормалните стойности е ще са в рамките на от 60 до 90 литра на квадратен метър. В планинските райони ще има около 50% повече валежи и месечната норма ще варира в рамките на 80 - 150 литра на кв.м. По Черноморието валежите ще са между 100 и 120 литра на квадратен метър. 

Имайте в предвид, че месеците Май 2017 и Юни 2017 са едни от най-дъждовните в нашата страна. Ветровете ще са слаби, предимно южни и югоизточни. В югозападна България както обикновено ще духа влажен, топъл вятър който ще засилва усещането за жега. Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитирана от "Канал 3".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: