Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иновативни идеи се борят за вота на варненци
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 05.06.2017Коментари (0)1491
©
Общо 25 проекта по три от ключовите направления на "Варна - Европейска младежка столица" очакват одобрението на публиката до полунощ на 7 юни.

Проектите в направлението "Млади професионалисти", с акцент развитието на умения и знания, свързани с професиите на бъдещето, са 13. В ключово направление "Инно тинк танк", който цели развитие на градски пространства и свързването на младежи иноватори с бизнеса и администрацията, проекти са представили 8 екипа. Четири са идеите в направлението "Инно скок" с фокус насърчаване на дейности на открито.

Неизчерпателен списък на проектите, които търсят подкрепата на варненци включва нови пространства, захранвани от възобновими енергийни източници; нови начала за театъра; развитие на социални и технологични стартъпи; осигуряване на достъп до културното наследство на Варна на хора със зрителни увреждания; работилници за настолни игри и социално предприемачество... Пълният списък може да видите тук.

Всеки един от представените проекти ще бъде реализиран във Варна. Важно уточнение е, че не малка част от тях за насочени и към младежи с увреждания. Обстоятелство, с което не може да се похвали нито един друг град в България.

Също до 7 юни вкл., тече оценката на проектите от нашите оценители. Всички те са доказани имена в професионалните си области, с опит във всяко от ключовите направления.

Проектите, получили най-висока оценка ще бъдат поканени на творчески маратон в рамките на 50 часа. В дните между 9 и 11 юни, екипите ще имат възможност окончателно да избистрят идеите си, да се срещнат с ментори, да получат обратна връзка и да ги подобрят.

Мястото, което ще събере на едно място претендентите за най-иновативните идеи, които да развием във Варна, е Юнашкия салон.

Тъй като концепцията на творческите маратони залага публичност на всичко, в последния ден на хакатона, своя вот ще могат да дадат и жителите на Варна.

Вратите на Юнашкия салон ще са отворени за всеки, който пожелае да се запознае с идеите, които целят да превърнат Варна в още по-атрактивно място за живеене на 11 юни след 14 ч. Тогава започва публичното представяне на проектите и екипите очакват одобрението на публиката.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: