Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Затвор или глоба грозят магазинерка във Варна, продавала фалшиви чанти и колани
Автор: Екип Varna24.bg 13:18 / 08.06.2017Коментари (0)2026
©
Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския районен съд срещу 53-годишната Иванка К., която продавала в магазина си на ул. "Шейново" 1 във Варна стоки, имитиращи оригиналите на редица световни марки, без съгласието на притежателите на изключителните права. Подсъдимата ще отговаря за извършено престъпление по член 172б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 юни 2016 г. по сигнал била извършена проверка в магазина за чанти на ул. "Шейново" 1 във Варна, стопанисван от "Дявко" ЕООД с управител подсъдимата Иванка К. В помещението били изложени чанти и портмонета, носещи търговските марки "Михаел Корс", "Долче и Габана", "Прада", "Шанел", "Хермес" и "Бос". Управителката на магазина обяснила, че купува стоките си от различни софийски търговци, но не представила документи за произхода им.

Като свидетел по проведеното разследване бил разпитан представителят на фирмата, която представлявала притежателите на правата на световните марки. От свидетелските показания станало ясно, че нито физическото лице Иванка К., нито търговецът "Дявко" ЕООД са оторизирани да извършват продажби на стоки, собственост на притежателите на тези марки. Това било потвърдено и от Патентното ведомство на Република България. Подсъдимата Иванка К. посочила в разпита си, че е закупила стоките от базар "Илиянци" и от Пловдив.

Назначената по делото съдебно-маркова експертиза дала заключението, че съществуващото сходство между изобразените знаци на продаваните от подсъдимата чанти и колани и тези на световните марки, които са получили закрила, могат да доведат до объркване на потребителя, че купува оригинални стоки. Стойността на иззетите стоки по пазарни цени е в размер на 10 251 лева.

Предстои делото срещу Иванка К. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание до 5 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: