Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ангелкова: Черноморието е предпочитано място за отдих на руските туристи
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 09.06.2017Коментари (0)1747
© Varna24.bg
Министърът на туризма Николина Ангелкова участва във форум на български и руски побратимени градове в Златни пясъци, организиран по повод 60-годишнината на курорта.

Събитието ни дава нова добра възможност да обсъдим перспективите пред взаимоизгодните контакти в туризма, каза министърът и допълни, че комплексът и изобщо цялото Българско Черноморие са предпочитано място за отдих и ваканции за много руски туристи.

Николина Ангелкова акцентира, че Русия е много важен генериращ пазар за българската туристическа индустрия. През 2016 г., която бе рекордна за отрасъла с над 8,2 млн. посещения на чуждестранни туристи, Федерацията зае четвърто място в класацията на НСИ с 580 хил. визити и ръст около 20% спрямо 2015-а, като през летните месеци този скок стигна 30% за идващите с цел почивка и ваканция.

Възможностите обаче са още по-високи и ние не спираме активно да работим за привличане на повече туристи от Русия. Потенциалът на страната ни като целогодишна дестинация е много по-голям с разнообразни оферти за специализирани услуги, които успешно се комбинират с масовия отдих. Това са офертите за екскурзии из вътрешността на България, балнео- и СПА процедури, посещения в голф комплексите по Черноморието, културно-исторически обиколки, фестивални програми, гурме и винени дегустации, опознавателни маршрути, етнографски прояви и т.н., подчерта министър Ангелкова.

Тя изрази увереност, че настоящият сезон ще даде също добри показатели, които дори може да надхвърлят миналогодишните рекорди. Очакванията са за 7-10% ръст за годината и ние работим много мобилизирано с бизнеса и чуждестранните си партньори, каза още Ангелкова и съобщи, че е факт ръст на заявените ранни полети и чартърни линии. Нашата страна ще приветства варианта за чартърна линия между Самара и Варна, а министерството ще продължи активно да участва във всеки форум за насърчаване на българо-руските отношения, стана ясно от думите на министъра.

Според нея голям процент от руските туристи идват за летен туризъм, но заедно с маршрутите до крепостите по Черноморието техният брой се увеличава. Чрез такива проекти с бързи темпове се развива културно-историческият туризъм, който реално насърчава превръщането на България в целогодишна дестинация, допълни тя и припомни, че за да се улеснят нашите руски гости, още от 1 февруари 2016 г. министерството откри специален телефонен номер за тях +359 700 20 991. На него се получава актуална информация за възможностите за туризъм в България или съдействие при необходимост.

В срещата участва и извънредният и пълномощен посланик на Русия в България Анатолий Макаров, който определи българо-руските отношения като пример за сътрудничество. Той прогнозира увеличаване на руския туристопоток.

Във форума се включиха също представители на 14 руски града и 12 български общини, областният управител на Варна Стоян Пасев, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България доц. Гинка Чавдарова и др.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: