Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Румен Радев ще посети Варна утре
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 14.06.2017Коментари (9)9400
©
Румен Радев ще посети Варна на 15 юни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът ще се срещне с кмета Иван Портних и неговия екип в сградата на Община Варна.

В сградата на Радио Варна държавният глава ще разговаря с културни дейци от града.

В Аулата на Икономическия университет президентът Румен Радев ще участва в инициативата на Европейската комисия "Граждански диалог".

Президентът ще придружава европейският комисар по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич, който ще гостува във Варна на 15 юни. Той ще посети морския град по повод Националната младежка среща "Младежки пространства".

Тя се организира от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Община Варна, дирекция "Образование и младежки дейности" и в партньорство със сдружение "Варна - Европейска младежка столица", Национален младежки форум и MoveBG. Срещата ще бъде открита на 15 юни от 10:00 ч. в зала Черно море на хотел "Черно море" във Варна.

Събитието ще се проведе в периода 14 юни - 18 юни, а Варна е избрана за домакин на срещата, защото тази година е носител на престижния приз Европейска младежка столица, който се дава от Европейския младежки форум.

По време на откриването на Националната среща европейският комисар по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич ще приветства младежите и допълнително ще развие темата в европейския контекст за развитие на младежка работа и неформално учене в младежките пространства. Участниците ще имат възможността да се включат в дискусия, част от инициативата на Европейската комисия "Граждански диалог", инициирана от самият Наврачич, с участието на Президента на Р. България Румен Радев по-късно същия ден от 15:30 ч. в Икономическия университет.

За осми път националната среща ще събере повече от 150 представители на младежкия сектор в страната, голяма част от тях управляващи младежки пространства в страната и отговорни за реализирането на политики институции, за да дискутират теми от широк обществен интерес. Гости ще бъдат представители на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Италиански младежки форум и др.

В събота ще се проведе 13-тото Национално младежко изложение, в рамките на което ще се проведе дискусия с участнците в срещата на тема Черноморски младежки център и неговото изграждане във Варна. Сдружение "Варна - Европейска столица" ще се включи в изложението със свой щанд, а нейни представители ще участват в дискусията, чиято тема е едно от ключовите направление по програма "Варна - Европейска младежка столица".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.06.2017 г.
0
 
 
Е сега е време на редовните драскаи да обвинят президента за лошите пътища в град Варна. Не. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че герберския кмет краде барабар с пътните фирми дето си ги знаеме.
0
 
 
Да дойде с автомобил от Бургас към 7.30 ще има доста посрещачи
Aнонимен
на 14.06.2017 г.
0
 
 
Заради него ли не пуснаха моста?
Aнонимен
на 14.06.2017 г.
0
 
 
Лесно им е с големите джипове като мине през дупка или пропаднал асфалт не усещат нищо да пробва да мине с нормална кола всеки ден по малките улици или от младост нагоре по баира кв левски и разбира се др улици който са отвратителни
0
 
 
Hristo на кафе ли ще ходиш ? Не си споменавал 🤔
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Природни стихии
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: