Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Любовта е лудост" с 25 реверанса към вярната варненска публика
Автор: Екип Varna24.bg 08:52 / 22.06.2017Коментари (0)1897
©
На 25-ти юни 25 места ще се продават с 25% отстъпка за Галаконцерта на гостуващата за първи път у нас Руска камерна филхармония Санкт Петербург. 25 златни карти, 25 ВИП билета и още много по 25 ще съпътстват юбилейното издание като своеобразен реверанс към публиката, който ще бъде активен на всяко 25-то число до старта на фестивала на 25-ти август.

Тази година доайенът на българските филмови кинофоруми «Любовта е лудост» навършва своята 25 годишнина. Провокативно и интересно за всички чуждестранни гости е името, което той носи, но малцина от тях знаят, че така се казва и първият български филм. 

Днес той навършва 100 години от първата прожекция - нямо кино, на черно-бяла лента, поставило начало на седмото изкуство у нас. Една от атракциите, съпътстваща кинофорума «Любовта е лудост» ще бъде вечерната прожекция на добре пазената сто годишна лента - на 28-ми август в реставрирания култов за Фестивалния комплекс «Английски двор». Там, под открито небе в тъмната част на деня, когато в рамките на фестивала ще гостува проектът «Пътуващо лятно кино с БНТ» освен най-стария филм ще гледаме и още българско кино - най-подходящата за сезона тематична комедия «Летовници», на режисьора Ивайло Пенчев, с актьорите: Станимир Гъмов, Георги Мамалев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Филип Аврамов, Милена Аврамова, Николай Урумов, Ивайло Драгиев, Пламена Гетова, Малин Кръстев, Анета Сотирова, Васил Банов, София Бобчева.

През годините фестивалът на любовна тематика е съпътстван от много кризи и трудни моменти, но винаги е отстоявал високата класа на престиж и добра визия. Позициониран подобаващо и добре познат и в чужбина, той често посреща гости и делегации, произвели най-атрактивните ленти в Европа и извън нея. Екзотика ще има и тази година. Предвижда се киновечер на Индонезия, съпътствана от кулинарнине шедьоври на специфичната непозната за нас кухня. И тук 25 от продадените билети ще бъдат с подарък - ВИП покани за коктейлната вечер, както и от възможността за среща и разговор с представителите на тази далечна страна.

25 годишният юбилей «Любовта е лудост» ще ни донесе поне 25 емоционални преживявания, както и поне още 25 споделени мига в разгара на лятото пред най-големия киноекран в града. Екипът на фестивала е амбициран вярно и предано да съхрани традициите, но и да предложи почти изцяло нова концепция, да осъществи обмен между кинопоколенията и да сюрпризира морските летовници и жителите на морската столица с нови атрактивни решения. Варна е много повече от 25 години център на светски прояви и култура, така че за пореден път над 25 известни артисти, режисьори и имена от киното ще се срещнат, за да споделят сцена, екран и награди, разбира се - «Златната Афродита» се връчва 25 поредни години на най-успешните, на най-активните, на най-заслужилите кинодейци у нас и в чужбина.
Очаква ни активен и атрактивен юбилеен 25-ти международен филмов фестивал - откриването е на 25-ти август.




Още по темата: общо новини по темата: 6
04.09.2017 »
25.08.2017 »
25.08.2017 »
11.07.2017 »
13.06.2017 »
12.06.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: