Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мобилизират десетки полицаи, водни спасители и медицински персонал за грандиозното шоу на МТV във Варна
Автор: Пламена Николова 09:45 / 26.06.2017Коментари (0)5684
©
Над 25 000 публика очакваме за грандиозното шоу MTV presents VARNA BEACH, което ще "взриви" Южния плаж във Варна на 15 юли, научи Varna24.bg. За обезпечаване сигурността и реда по време на мащабното и единствено по рода си събитие за морската столица, ще бъдат мобилизирани десетки полицаи, водни спасители и медицински кадри.

Специалистите, ангажирани с организацията на шоуто споделят, че това е като сбъдната мечта за Варна. Макар и морския туристически град и Европейска младежка столица, успешен финалист в надпреварата за културна такава, Варна не познава събитие с такъв мащаб досега.

Брандът МТV е знаков, той няма еквивалент в световен мащаб катонай-голямата музикална медия, защото далеч не се простира само в телевизията. Този проект и поканата за града идва преди две години, но тъй като събитието е супер мащабно и сложно, то изисква огромна синхронизация на много звена и партньорства, затова възможността да се реализира идва именно през 2017 г., когато Варна домакинства Европейската младежка столица.

Обявените до момента артисти са музикантите на деня, които имат по над 5 млн. гледания в You Tube и нито един от тях не е правил концерт в България, като изключим родните звезди, които ще се включат.

В града вече се появяват знаците на фестивала. Плочки по Ларгото са брандирани с тях, видя репортер на Varna24.bg.

Ето и малко подробности за това, което ни очаква: Самото шоу ще стартира на 15 юли в 12 часа на обяд. Тогава ще започне да влиза публиката. Ще има ефектна светлина и звук. Първите артисти ще се качат в 14 часа на огромната 80-метрова сцена, която ще се построи. Маратона ще продължи до полунощ. В тези 10 часа ще звучи музиката на младите хора, която води след себе си положителна енергия и ще остави трайна следа в съзнанието на всички посетители.

Относно пропускателния режим е добре младежите да са наясно, че е в сила Закона, който действа в България. Той гласи, че всички младежи под 18 години трябва да бъдат с придружител, или да имат подписана декларация от родители и настойници, че им е разрешено да присъстват. На сайта на събитието има подробна информация за пропускателния режим и е добре всички да се запознаят с него, съветват организаторите.

Проектът се простира извън самото събитие на 15 юли, защото МТV посредством своята високотехнологична продуктова мощ ще заснеме целия лайф и от него ще изготвят едночасов филм за събитието във Варна. В следващото една година предстои този филм да бъде завъртян по всички техни канали в 160 държави и това е мащабна рекламна кампания за Варна. Чрез този проекта Варна ще бъде популяризирана чрез снимки от високо, кадри на огромната сцена, хилядите млади хора, на Черно море, на пристанището и лятната инфраструктура, която ще влезе в кадър. 

Екипът на МТV харесал Варна от пръв поглед. Първото им идване било през зимните месеци и въпреки това харесали мястото много. Проектът ще се развива в следващите пет години и се очаква Варна да се наложи като младежка фестивална дестинация за хората от Европа и от страната.

За MTV presents VARNA BEACH се очаква да пристигнах гости с яхти и лодки, които ще могат да наблюдават от водата шоуто. Няма да бъдат допускани хора от плавателни съдове до сушата. Те ще бъдат държани на отстояние от брега.

Основната сцена, широка 80 метра, ще бъде най-голямата, правена досега в България. Тя ще е изградена от екрани и ще бъде поставена перпендикулярно на плажната ивица с лице към края на Южен плаж в посока Централен плаж. Зоната на събитието свършва до стълбите под ФКЦ. Пропускателният режим ще започне на нивото на Обсерваторията. Ще има ограничения за движение по Крайбрежната алея в зоната на събитието.

Много е сериозно нивото и изискванията на МТV по отношение на сигурността. Взети са всички необходими мерки с помощта на полицията, общинска полиция и останалитеподразделения, ще има и допълнителна охрана, която ще бъде ангажирана. Ще има указателни табели какво е допустимо и какво не, изписани на два езика. Ще има стюарди, които ще помагат на публиката още при самото й влизане на плажа. Ще има гривни като на всички подобни музикални събития и според практиката, която е приета, хора, които веднъж са влезли, ще могат да излязат, но при извънредни обстоятелства. Ще бъдат мобилизирани десетки водни спасители и медицински кадри, които ще съдействат за сигурността и опазване здравето на присъстващите.

Очаква се събитието да бъде посетено от над 25 000 човека от Варна, страната и чужбина. Направени са изчисления, че плажът може да побере дори повече.

Не е ясно до момента колко билета са продадени. Цената на билетите е 69 лв., няма да има специални зони или ВИП места.

"Даваме старт на една прекрасна инициатива, с която се облагодетелства и градът ни и страната като имидж, едно прекрасно партньорство с МTV. Това е най-голямото в исторически план събитие на открито за Варна с много сериозен отзвук и отразяване в европейските и световни медии, което ще бъде една сериозна подкрепа за икономиката на града ни, за малкия и средния бизнес. Всички сме убедени в положителния ефект от това събитие. Убеден съм, че част от причините това да се случва във Врана, е спечелването на титлата "Европейска младежка столица".

Същевременно виждаме как се случват положителни неща като навлизане на нискотарифните компании, което дава възможност на града ни да реализира идеята :"Варна-град за четири сезона". Това е възможност да покажем нашият пълен събитиен календар. Подобни събития утвърждават Варна като атрактивна и привлекателна дестинация. Затова се радвам, че това събитие е вече факт", каза преди време кметът на Варна Иван Портних.

Организаторите на събитието са влезли във връзка с 51 български университета, за да поканят младите хора активно да участват в проекта.

"Варна е красив град и оживена културна дестинация, което я прави идеално място за музикално събитие на живо", коментира Марк Суифт, старши вицепрезидент, Commercial & International Ad Sales, VIMNUK.

"Нямаме търпение заедно с Община Варна да осъществим една незабравима нощ за хората от Варна и гостите на града, това ще помогне за популяризиране на най-добрите неща, които България може да предложи на света, допълва Суифт.

"Събитията на МTV винаги са грандиозни и ефектни. Трите основни цели, които сме си поставили са на първо място популяризиране на България и Варна като невероятни дестинации, стимулиране на икономическия растеж на страната и не на последно място, събитието да мотивира и вдъхновява младите хора.", сподели Робърт Куирк.
Въпрос на чест е човек да не пропусне първото по рода си с такъв мащаб събитие за страната, категорични са организаторите на MTV presents VARNA BEACH.




Още по темата: общо новини по темата: 48
13.08.2018 »
09.08.2018 »
09.08.2018 »
07.08.2018 »
06.08.2018 »
25.06.2018 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: