Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският съд остави в ареста наркодилър от Силистра
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 27.06.2017Коментари (0)1395
© Varna24.bg
Илиян Христов, привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУП в Силистра затова, че държи различни наркотични вещества, за да ги разпространява, ще дочака края на следствените действия в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на ОС-Силистра, с което е била оставена без уважение молбата му за изменение на мярката за неотклонение в по-лека. Първата съдебна инстанция е определила 2 месечен срок, в който обвиняемият няма право да иска изменение на процесуалната мярка за принуда.

Пресслужбата на апелативния съд припомня, че 30 годишният мъж е в ареста от 12 май тази година, само 4 дни след началото на досъдебното производство. Разследването е започнало след проверка на няколко лица пътували в проверяван от органите на реда автомобил. Те са заявили, че откритите в тях наркотични вещества са закупили от Христов и са посочили адреса. Неотложните следствени действия установили, че обвиняемият държи 442,4 грама канабис и 9 таблетки метаамфетамин.

Втората съдебна инстанция потвърди като правилни и законосъобразни всички изводи на ОС - Силистра, които се основават на събраните в хода на разследването доказателства и материали. По безспорен и категоричен начин те обосновават предположението, че Илиян е съпричастен към престъплението, за което е разследван. Безработният мъж вече е осъждан два пъти за същото деяние, а разследващите имат събрани гласни свидетелства, че от дълго време той се занимавал с разпространение на забранени от закона вещества. Престъплението е тежко по смисъла на закона, с висока обществена опасност и се наказва със затвор.
С оглед на събраните доказателства, че обвиняемият е декларирал намерение да напусне пределите на страната, първата съдебна инстанция му е наложила принудителна административна мярка - забрана да напуска България.
Апелативният съд потвърди и наличието на реална опасност Илиян Христов да се укрие или да извърши престъпление. Основание за този извод съдът намира както в предходната съдимост на обвиняемия, така и във факта, че той е продавал дрогата от адрес, на който не живее.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди продължаването на мярката за неотклонение, "задържане под стража" на Илиян Христов, разследван затова, че държи различни наркотични вещества, за да ги разпространява, както и 2 месечния срок, в който той няма право да иска изменение на процесуалната мярка за принуда е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Крипто
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: