Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт: Държавата не иска да реши проблемите с циганските набези
Автор: Екип Varna24.bg 15:45 / 01.07.2017Коментари (7)2394
© Varna24.bg
Държавата не иска да реши проблемите с циганските набези - говори се за тях само когато нещо се случи и се разчита на късата памет на хората. Това каза проф. Николай Радулов - преподавател в Нов български университет и експерт по национална сигурност по повод протестите в Асеновград срещу циганските престъпления и за комплексното решаване на проблемите с циганските набези, предава агенция "Фокус".

Проф. Радулов подчерта, че държавата има огромна власт. "Ако тя иска, може да го направи. Очевидно е, че държавата не иска, не ѝ е интересно и дори има изгода да не решава тези проблеми", смята проф. Радулов. Според него се въртим в "омагьосан кръг".

"Всъщност, ако си спомняте след Катуница бяха направени всички изводи. Тези неща, които си ги говорим, ги изговорихме и тогава. Политиците обещаха, че ще направят всичко възможно това да се промени, да се създаде наистина съществуваща интеграционна система. Доколкото си спомням, някои партии написаха по един два реда в предизборните си програми, но като че ли останахме само на етапа на говоренето. Реално нищо не се е направило. По начина, по който демографски се развиват тези общини, след 10-15 години ще имаме още едно поколение, което е неграмотно, но силно мотивирано в това, че неговите права са потъпкани и склонно чрез насилие да решава така както то мисли, че е правилно въпросите на капсулираната общност", коментира експертът.

Според него се говори за тези проблеми само когато нещо се случи. По думите му са правени анализи на етническите конфликти и от тях са следвали определени мерки. "Помните в Гърмен как жандармерията стоя много време там, но в крайна сметка се разчита на късата памет на хората и проблемът заглъхва. Т. е. проблемът си остава същият, заглъхва неговата публичност. Всички са решили, че са изпълнили своята част от задълженията си. МВР казва, че няма напрежение вече и тъй като разполага с ограничени сили и средства, започва да се занимава с друг пожарен проблем. В това време хората са оставени сами на себе си. Продължава заселването, неконтролираното преместване на тези роми от едно място на друго. От някъде ги изгонват, те отиват на друго място и започват да създават същите проблеми", посочи проф. Радулов.



Още по темата: общо новини по темата: 32
14.11.2019 »
14.09.2017 »
27.08.2017 »
17.07.2017 »
16.07.2017 »
09.07.2017 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
На циганина Светослав (какво име, а ?) в Берлин имаше преводачка с турски език ?! А се води българин ?! И е ислямист като тоя суяк от Асеновград...И не могат да четат, да пишат, само социални помощи ги интересуват...Ами Държавата, ако не е Държанка, да СПРЕ помощите дори и едно дете на фамилия от 150 търтея не ходи ПРИЛЕЖНО и ДИСЦИПЛИНИРАНО на училище...Самите цигани ще го спукат от бой след месец-два без помощи !!!
+2
 
 
Не е вярно, че Държавата не иска да решава проблема, Държавата не вижда проблем ;)
-4
 
 
всички цигани трябва да се изпратят в русия :) само там ще намерят справедливост и ..... каквото там им се полага :)
+7
 
 
...Държавата не иска да реши проблема с циганските набези, говори се за тях само когато нещо се случи... след Катуница политиците обещаха да създадат действаща интеграционна система, някои партии написаха един-два реда в предизборната си програма, но си остана само с общите приказки. Както демографски се развиват някои общини, след 10-15 години ще имаме още едно поколение неграмотно, но силно мотивирано, че правата му са потъпкани, склонно с насилие да решава както то си въобразява, че е редно, въпросите на капсулираната си общност... MY COMMENT: - Накъсо, жега - планирана от Биг Брадър отвъд Голямата вода и изпълнявана от слугите му тук.
0
 
 
Да има и такава мярка - лишаване от гражданство. Остават в България, но да нямат никакви права. И децата им да нямат права.
на 01.07.2017 г.
0
 
 
Като чуя за цигани,започвам да си мечтая за соца,Варшавският договор и СИВ.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: