Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Орлин Старокин: Целта е Европа и Купата на България
Автор: Екип Varna24.bg 14:25 / 05.07.2017Коментари (0)1909
© ПФК Черно море
Халфът Орлин Старокин даде първото си интервю като футболист на Черно море. Той сподели, че е амбициран да играе с "моряците" в европейските клубни турнири, без значение дали това ще стане чрез спечелване на Купата на България или първенството.

Старокин похвали организацията в отбора, като заяви, че всичко в клуба е на високо професионално ниво, а по този компонент Черно море е пример за отборите в България.

Орлине, как се стигна до привличането ти в Черно море?
С мен се свърза Георги Иванов и ми предложи да премина в отбора от Варна. Тогава все още имах договор с Пирин, но след като от Благоевград не ми предложиха нов контракт, взех решение да се присъединя към "моряците". Първо, защото съм работил с Георги Иванов и познавам добре амбициите му и възможностите му като треньор, и второ, тъй като Черно море е един от най-добрите отбори в България. Това бе най-добрият вариант за мен и съм щастлив, че вече съм част от отбора.

Познаваш ли някой от играчите в отбора?
Познавам добре футболистите на Черно море, а с някои дори съм играл заедно преди да дойда на "Тича" (б.а. Георги Божилов, Мариян Огнянов и Стефан Станчев).

Какви са първите ти впечатления за Черно море?
Това, което съм видял до момента е, че всичко в клуба е на топ ниво. Отношението на ръководството, на треньорския щаб и на всички, които са свързани пряко с отбора, е пример за подражание за всички тимове в България. Ако искаме да се развиваме като футболисти и като цяло родният футбол да върви напред, това е начинът. В последно време нивото ни доста падна, но ако всички отбори са като Черно море и още няколко други клуба, футболът ни ще израства с всяка година. На Тича се работи професионално във всеки един аспект. Това са впечатленията, които натрупах за месец в клуба.

Ти си от типа универсални футболисти. Имаш ли, обаче, любима позиция?
Най-добре се чувствам там, където съм нужен на отбора. Където и да реши да ме ползва треньорът, давам най-доброто от себе си. Играл съм на всички позиции, без централен нападател и вратар. Иначе най-добре се чувствам като вътрешен халф. Дали опорен, дали малко по-изнесен напред...

В кои футболисти в тима виждаш най-голяма конкуренция?
Във всеки един. Отборът е селектиран добре. Всеки, който в момента е в тима, има сериозни футболни аргументи, за да играе. Всички ще се борят до последно за мястото си на терена. Това е плюс за Черно море. Затова сме отбор от 23-24 състезатели. На всеки ще му дойде времето да влезе и да помогне, затова трябва да сме готови на 100% във всеки един момент. Имаме силна вътрешна конкуренция на всяка позиция.

Какви са твоите лични цели и докъде стигат амбициите ти с фланелката на Черно море?
Нека да караме нещата поетапно. Пожелавам на всички мои колеги да са здрави, защото това е едно от най-важните неща за един отбор. Направихме една добра подготовка, което е предпоставка да се представим добре в първенството. Първата цел на всички в отбора е да влезем в Топ 6. След това ще гоним място, което дава право на участие в евротурнирите. Другата цел, която е абсолютно достижима, предвид качеството на футболистите и като цяло на тима, е Купата на България.


Още по темата: общо новини по темата: 58
12.10.2017
10.10.2017
29.09.2017
22.09.2017
12.09.2017
12.09.2017
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: