Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спешните медици от Варна се включват в националния протест без да спират работата си
Автор: Пламена Николова 11:40 / 07.07.2017Коментари (0)1160
© Varna24.bg
Медиците от Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ във Варна ще подкрепят националният протест под надслов "Не на насилието" без да прекъсват работата си, съобщи за Varna24.bg шефката на центъра д-р Мая Рашева.

Колегите й вече са сложили сини лентички, с които символично подкрепят националния протест, но екипите обслужват адреси и пациенти. Затова д-р Рашева изрази мнението, че едва ли ще има свободни хора, които да излязат и вкупом да изразят протеста си. 

Д-р Рашева сподели още, че скоро във Варна не е имало фрапиращи случаи на агресия и физическо насилие над медици, но ежедневно екипите на Спешна помощ получават вербални заплахи за саморазправа.

"Изключително сме съпричастни към инициативата на БЛС, защото агресията и насилието стават все по-опасни. Докато преди години заплахи бяха отправяни предимно към спешните екипи, днес и в болниците често са нападани лекари, а там уж би трябвало да имат по-голяма защита. Тази рискова среда за работа може да предопредели решението на много млади лекари да се откажат от професията или да потърсят работа на по-спокойно място. При нас масово напускане няма, но колегите се борят ежедневно с трудностите. Не липсват и фалшивите сигнали всеки ден. Линейките ни са стари. Имаме 22 линейки, които са за подмяна. Всяка линейка изминава годишно по 1 млн. километра и са крайно амортизирани. Нужно им е и ново модерно оборудване, с което да бъде спасен при спешност живота на пациентите", коментира д-р Рашева.  

Припомняме, че днес е ден на лекарски протести срещу агресията. По-малко от седмица след като баща на новородено преби лекарка, защото отказала да му даде плацентата, стотици медици в цялата страна ще се включат под различна форма в протеста "Не на насилието!" 

"Идеята е един път завинаги да спрем с агресията към хората, облечени в бяло. Хората, облечени в бяло работят за нашия живот или трябва да се обърна към всички останали - за вашия живот. Пазете техния. Не нарушавайте с вашите действия изконна ценност. Доверието между лекари и пациент. Защото във всеки един миг лекари, акушерки, сестри, зъболекари... Те се грижат за нашето здраве и за вашия живот. Пазете ги, защото те са ценни.", заяви д-р Венцислав Грозев, председател на БЛС, цитиран от Дарик.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: