Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна планира да изгради Клуб на доброволеца
Автор: Екип Varna24.bg 17:10 / 10.07.2017Коментари (0)1295
©
Община Варна планира да изгради Клуб на доброволеца, стана ясно на днешното заседание на ПК "Собственост и стопанство" към Общински съвет - Варна. Желанието на администрацията е бъдещият клуб да се помещава в защитно съоръжение на ул. "Цар Симеон I" №6, което обаче е публична държавна собственост, управлявано от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР. От дирекцията са изразили готовност да предоставят съоръжението на Община Варна за безвъзмездно управление, но за целта е необходимо и решение на Общинския съвет.

Съветниците от комисията по "Собственост и стопанство" дадоха "зелена" светлина за провеждане на съответните процедури по приемане на имота. Помещението е с 82 м2 застроена площ и самостоятелен вход-изход, който позволява имотът да се ползва независимо от хората, живеещи в сградата. За освежаването му няма да са необходими средства от общинския бюджет, ще има единствено разходи за ток и вода, обясниха от администрацията.

От няколко години във Варна функционира доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. Към момента са регистрирани 44 доброволци ,които са изявили желание за по-чести срещи и увеличаване на броя и часовете за обучение.

На днешното си заседание членовете на комисията одобриха също учредяването на безвъзмездно право на строеж за изграждане на пристройка на външен асансьор към съществуващата сграда на СБАГАЛ "Проф. д-р Д.Стаматов - Варна". Застроената площ ще бъде 17,74 кв. м, а пазарната оценка е определена на 6 900 лева без ДДС. Според разчетите изграждането на асансьора за транспортиране на лежащи пациенти ще струва 277 564 лева с ДДС, заяви директорът на лечебното заведение доц. д-р Емил Ковачев.

Съветниците дадоха също съгласието си горските територии - общинска собственост, да бъдат предоставени за управление на държавното горско стопанство. Мотивите са, че в Община Варна не е създадена структура или звено за ръководене на общинския горски фонд, също така няма назначени служители с лесовъдско образование. Членовете на комисията поставиха условието, преди да бъде сключен, договорът с ТП "Държавно горско стопанство" да мине за обсъждане през Общинския съвет.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: