Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Опарен в Морската градина: Никъде в района няма знаци, това прилича на капан
Автор: Екип Varna24.bg 13:25 / 24.07.2017Коментари (0)2549
© БНТ
Движението и паркирането на автомобили в Морската градина е много чувствителна тема за варненци. То стана причина за много протести сред жителите на града, които искат в парка и крайбрежната алея да се движат само пешеходци и велосипедисти.

Живеещите и собствениците на заведения в местността пък протестираха срещу тази забрана, която ги ограничава. Това доведе до премахването на пътните знаци, указващи, че паркирането по алеите е забранено. С това обаче би трябвало да бъде наясно всеки шофьор, смятат пътните полицаи. В ценоразписа на КАТ ясно е описано, че паркирането в паркове, градини, детски площадки и пешеходни зони се наказва с глоба от 50 до 200 лв. Въпреки това се оказва, че много българи, които идват в Морската градина с колите си, излизат оттук с фиш.

Кунчо Кунчев от Русе бил на почивка във Варна с жена си и с двете си деца. Семейството решило да посети Делфинариума. Мъжът спрял на алеята, защото паркингът бил зает, за което е глобен.

Кунчо Кунчев: "Никъде в района няма знаци "Забранено паркирането". Това прилича на капан."

Кунчев твърди, че полицаите глобявали само българските шофьори, но не и чужденците.

Кунчо Кунчев: "Попитах полицаите защо е така, обясниха ми, че не можели да им намерят адресните регистрации, на които да изпратят глобата."

Делфинариумът се намира в Морската градина на Варна. Проверката ни установи, че на отбивката към парка има голяма табела, която информира на 4 езика, че паркирането е забранено. Указано е, че в близост има и паркинг.

Факт е, че в района на Делфинариума няма забранителни знаци. Тодор Иванов, заместник-кмет по сигурността на Община Варна, заяви, че те са премахнати по решение на Върховния административен съд, до което се стигна след съдебни дела за достъпа на автомобили в Морската градина. Кунчев е глобен съгласно Закона за движение по пътищата, който забранява паркирането на алеи и тревни площи.

Тодор Иванов допълни, че фиш за глоба може да се издаде само ако са известни името и адресът на шофьора. Справка в системата на МВР може да се направи за водачите на автомобили с българска регистрация, но не и на тези с чуждестранна. Те могат да бъдат глобени, ако са в автомобилите си по време на проверката.

Професионални шофьори припомнят, че нещата не стоят по същия начин за тях, когато са в чужбина. При евентуално нарушение, било то и за неправилно паркиране, всеки получава известие по пощата на постоянния си адрес. И ако чуждестранните шофьори не получават фиш, когато са спрели неправилно в пешеходна зона, то това не важи за другите части на града. Според някои варненци дори санкциите към тях са твърде строги.

Източник: БНТ









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: