Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
10-годишната Александра от Молдова е победителят в международен конкурс "Бисер Киров“
Автор: Екип Varna24.bg 16:22 / 24.07.2017Коментари (0)1580
©
10-годишната Александра Йорданова от молдовския град Кишинев стана безапелационен победител в Първия международен конкурс, който носи името на Бисер Киров - блестящият певец, талантлив композитор, музикант, хуманист, миротворец и родолюбец.

Александра спечели конкурса и сърцата на журито и публиката с красивия си глас и със силата на духа си. Нейната «Птица на щастието», изправи залата на крака. «В «Камчия» се носи аромат на море, на гора, на музика и на приятелство», каза победителката след награждаването.

Международният конкурс «Бисер Киров» се провежда за първи път, като негов организатор и домакин са Фондация «Устойчиво развитие за България» и Санаторно-оздравителният комплекс «Камчия».

«Целта на конкурса е да популяризира името, творчеството и делото на Бисер Киров - велик изпълнител, музикант и миротворец и по тази причина съвсем естествено се вписва в рамките на фестивала "Заедно в 21 век". Надяваме се, че първият конкурс ще предизвика много млади хора да изучават творческите постижения и дейността на Бисер Киров», каза при откриването творческият директор на «Заедно в 21 век» Наталия Барабанщикова.

Наталия Бондарчук - световноизвестна актриса, сценарист, режисьор и ръководител на Международната детска кино-школа «Сергей Бондарчук» в «Камчия», призова залата да почете паметта на исполина на духа Бисер Киров с едноминутно мълчание. «Той имаше рядък дар да обединява хора, идеи и държави и това за него беше толкова нормално. Той беше човек с висша култура», каза Бондарчук. По време на фестивала прозвучаха и специални думи, казани за Бисер Киров от най-големите имена в световната политика и култура, сред които Дмитрий Медведев - председател на правителството на Руската федерация, Вежди Рашидов - министър на културата на България, Станка Шопова - председател на Фондация «Устойчиво развитие за България» и др. Приветствие към организаторите и участниците изпрати и българската певица и актриса Грета Ганчева.

Специален гост на събитието бе съпругата на Бисер Киров - Митка и неговите внуци. Архивните кадри, заснети с легендарния певец в «Камчия» и прекрасните изпълнения на участниците във фестивала трогнаха всички в препълнената зала на хотел «Лонгоз». Сълзи се стичаха не по едно лице, докато публиката пееше вечните хитове заедно с участниците.

Повече от 20 бяха участията в Първия международен фестивал «Бисер Киров». Изключително силно впечатление направиха изпълненията на София Азманова - «Я лечу над Россией» и Анастасия Забродина от Израел, която представи по артистичен начин «Мне мама тихо говорила». На пианото й акомпанира Дмитрий Марин от Молдова. Артистът от Кишинев бе отличен със специална награда за авторския си аранжимент на песента "Дъжд".

Авторитетното жури бе в състав Альона Биккулова - певица и актриса от Санкт Петербург, Ганчо Ганчев - художествен ръководител и диригент на варненската детско-юношеска опера, Наталия Барабанщикова - ръководител на хор "Рапсодия" от Молдова и Даниела Стойчева - актриса, сценарист и режисьор и художествен ръководител на детски театър "Арти".

Организаторите на фестивала връчиха за първи път и гранд-при за принос в организирането и провеждането на фестивала на Наталия Барабанщикова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: