Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Варненско лято“ се пренася на открито в Археологическия музей
Автор: Екип Varna24.bg 08:25 / 04.08.2017Коментари (0)1866
©
Международният музикален фестивал "Варненско лято" 2017 навлиза през август в своя най-отворен към различните музикални стилове и жанрове модул. Под мотото "На границата с класиката" от 10 до 12 август класическите рамки на фестивала се разчупват с музикални проекти от артистичните зони на джаз, фолклор и етно музиката. Този модул на най-дълголетния български фестивал има особена звучност в годината, когато Варна е Европейска младежка столица и със сигурност ще заинтригува младата публика в морския град.

Три концерта в Археологическия музей ще изкушат почитателите на кросоувъра - проектът "Time After Time" с Мирослава Кацарова, джаз трио и Варненския камерен оркестър, Константин Костов трио с импровизации върху класически и български теми, и хор "Космически гласове" с диригент Ваня Монева.

Първият концерт е на Мирослава Кацарова с джаз триото Мирослав Турийски - пиано, Младен Димитров - перкусии и Веселин Веселинов-Еко - бас, с Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. Почитателите на певицата ценят нейния характерен елегантно-лежерен начин на общуване с публиката - с въвеждащи думи към всяка песен, с истории и много лично отношение.

Дни преди концерта тя вече гледа с очакване към фестивалната сцена: "Чакам с нетърпение концерта във Варна - признава Мирослава Кацарова пред организаторите на фестивала. - Защото голяма част от песните ще се представят за първи път в тази формация - с камерен оркестър с джаз трио и солист Мартин Ташев - тромпет и флюгелхорн, под диригентството на Ганчо Ганчев. "Time After Time" е един проект, който за първи път направих в Пловдив през декември, но сега, за втората си среща с публиката, той ще е обогатен, ще звучи по-различно, дори и поради факта, че оркестърът е по-многоброен, оркестрациите са обновени от Мирослав Турийски. Събрала съм песни, които са лично мои любими, те разказват нашите истории, не само своите собствени, които се съдържат в текста и навярно принадлежат на самите разказвачи. Това са и нашите лични истории - на музикантите и на публиката."

Проектът взема името на знакова песен на Синди Лоупър от 80-те, в него ще открием и още запомнени дълго след тяхното време песни като "Shape Of My Heart" на Стинг и "Cucurrucucú paloma" - мексиканската емблема на 50-те с жива препратка към лентата "Говори с нея" на Алмодовар. Още една много любима песен на Мира Кацарова ще чуем във Варна - "Aguas do Marco" на Антонио Карлос Жобим, позната на музикантите като парчето с най-дълъг текст. "Текстът й е просто колаж от думи, но всъщост е една истинска еманация на самия живот, нищо че на пръв поглед няма логика. Всяка дума в него е като история. Ще изпея и още една песен от моя последен албум "Le Tango Solitaire" - тя е по инструментална пиеса от филма "Пина" на Вим Вендерс, но с разрешението на композитора я превърнахме в песен с текст на френски, който аз написах. Сега оркестрацията е нова. И разбира се, ще изпълня "My Cinema" на Миро Турийски по мой текст на български език. За първи път ще я пея на живо и се надявам варненската публика да види в нея, че това е моето кино, това е моята история, с моите лични символи."

Ценена за изтънчените си интерпретации на боса-нова, Мира Кацарова обещава да изпълни на фестивалната сцена и бразилски песни, а и няколко композиции без оркестъра, които ще бъдат изненадата на вечерта.

Началото на концерта 10 август е от 21:00 в Английския двор на Археологическия музей.




Още по темата: общо новини по темата: 106
22.07.2022 »
28.06.2022 »
27.06.2022 »
24.06.2022 »
13.04.2022 »
01.09.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: