Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Внимание! Бургаски цигани крадат породисти кучета от стопаните им, заплашват да ги умъртвят
Автор: Екип Varna24.bg 23:20 / 04.08.2017Коментари (5)2186
©
Мъж и жена от ромски произход обикалят бургаския ж.к. "Лазур" и крадат породисти кучета от стопаните им. Ако собствениците опитат да се съпротивляват, циганите използват сила и заплашват да умъртвят животинчето. За това сигнализираха от Организацията за закрила на българските граждани ОЗБГ пред Burgas24.bg. Родолюбивите младежи са получили сигнал, който публикуваме без редакторска намеса.

"Внимание!!!

Момиче и момче от ромски произход, обикалят в к-с "Лазур", към Морската градина и се опитват да крадат кучета. Преди малко се опитаха да откраднат и нашето. Майка ми го разхожда по ул. "Места" към входа на Морската градина, откъдето се появява и въпросната. Все още сме в шок от случилото се. Приближавайки се до кученцето ни - Арчи (йорки), започва уж да му се радва и понеже е мъничък й отвръща със същото, а тя започва да го дърпа с всичка сила и да крещи "Пусни кучето, дай ми кучето, ако искаш да ти е живо" и започва да го стиска и души!!!

"Благодаря" на всички млади момчета, които подминаха случилото се без да помогнат на майка ми, която е викала за помощ... вие сте доказателство, че човешкото и съпричастността у хората вече не съществуват! Но искрено благодаря на двете жени, които са се развикали, че звънят на 112 и са я прогонили. След броени минути дошъл и партньорът й, който бил с раница, явно да прибират там кучето, което откраднат. Оказа се, че почти всеки ден тези двамата ги засичат и всеки път опитват да откраднат някое куче - явно, за да го продадат. За щастие Арчи, макар и стресиран и треперещ, си е при нас!

Моля Ви, пазете си кучетата!!!"


От ОЗБГ реагираха светкавично и с помощта на граждани направиха патрули в ж.к. "Лазур".

"Бяхме над 9 човека и успяхме да обхванем целия комплекс. Следяхме и за нападения, за да можем да хванем извършителите на място. Някои от нас обикаляха и другите комплекси, но без успех. За съжаление не успяхме да открием извършителите. Апелираме към гражданите да бъдат внимателни. Ако забележат подозрителни субекти да сигнализират на полицията. Според очевидец циганите са мъж и жена с раници. Мъжът стои настрани и се намесва при нужда, за да помогне на жената. Не е изключено да има и още цигани, които стоят на разстояние", предупреждават от организацията.

"Около 10 дни подред обикаляхме комплекса, търсейки хората, които отговарят на описанието, дадено ни от пострадалата жена. В различните дни бяхме различен брой хора, но успявахме да покрием цялата площ. Въпреки усилията ни не се увенчахме с успех и циганите продължават да бродят безнаказано. На няколко души сме оставили и телефона на ОЗБГ, да се обадят при нужда. Докато си разхождат домашните любимци, докато пазаруват или спортуват, могат да попаднат на циганските престъпници и да попадат сигнал и на нас. Прошка за такива не трябва да има", категорични са младежите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.08.2017 г.
0
 
 
Те тези са ужасни. Преди 10-11 дни с моя приятел разхождахме кучетата си (2немски дога) приятелят ми разхождаше неговата женска, а аз нейното 3 месечно момиченце, той седна на една пейка и започна да говори по телефона, а аз отидох за сладолед, когато се връщах една жена (въпросната циганка) започна да го гали(аз не намирах нищо подозрително) но по едно време кутрето започна да скимти и когато го погледнах видях как тя го стискаше за врата и ми каза да пусна кайшката. Виках се за помощ и тогава дойде приятелят ми с кучето, когато то излая на въпросната "дама" тя побягна, много се радвам ,че не се стигна до нещо по страшно, и че кутрето е добре.
Aнонимен
на 05.08.2017 г.
+1
 
 
Аххх гадини мръсни!!! Що не се опитат да откраднат и моето куче-дого аржентино???? Ха посмей да видим дали ще остане и парченце от теб, да те е* циганко нагла!! Само безпомощните ги искате аа??? Да ви се върне тъпкано дано!!! Ще ви дебна аз, ще си пусна кучето върху вас и ще ви гледам сеира!!!
0
 
 
Циганите всичко крадат.Няма превантивна дейност Полицията.
0
 
 
Направете патрули и ги вържете в чувал тия уроди!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: