Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нов удар по туризма! Немска НПО иска забрана на файтоните по морето
Автор: Екип Varna24.bg 13:19 / 09.08.2017Коментари (5)1261
© Varna24.bg
България да забрани впрягането на коне във файтони по морето заради изпепеляващите жеги, които мъчат животните - за това настоява немската природозащитна организация РЕТА. Според нея у нас животните се мъчат в името на туризма, пише 24 часа.

 

"Те са принудени да теглят тежки файтони или да стоят часове наред на твърдия асфалт под жаркото слънце. Непрекъснато се случва коне да рухват от изтощение", пише в отворено писмо до медиите Петер Хьофкен, съветник на PETA по въпроса за животните в развлекателната индустрия.

Повод за писмото са високите температури от последните дни. В него се дават и експертни предписания как да бъдат обгрижвани конете при жега около и над 30 градуса. Може да се стигне до слънчево изгаряне или дори до топлинен удар, алармират разтревожените защитници.

Най-уязвими били конете със светъл цвят, те трябва да бъдат мазани със средства за слънчева защита без съдържание на алкохол и с фактор 50+.

Мазилата задължително трябва да са без аромат. Заради висенето на жега конете бързо изгаряли по непигментираните части - ноздри, клепачи и белите петна по главата.

Зачервена, лющеща се или сълзяща кожа са първите симптоми на слънчево изгаряне. Предписанието е конете незабавно да се преместят на сянка, а собствениците им да използват мехлеми за облекчаване на състоянието им.

"Ако внезапно, без видима причина, конят започне да се поти обилно, отпусне тяло и - в най-лошия случай, започне да се олюлява, то той вероятно е преживял топлинен удар", предупреждават от РЕТА и настояват незабавно да се повика ветеринар. А до пристигането на лекаря стопанинът на животното да го отведе на сянка и да го облива с вода. Студените компреси също помагали.

За защита от мухи през лятото животните трябва да носят маски и покривала от фина мрежа, препоръчват още от PETA. От организацията обобщават, че при над 30° животните трябва да се изкарват само сутрин и вечер.

"Става дума за коне в курорти и градове, които се използват като туристическа атракция в горещините", обясни Петер Хьофкен. В PETA получавали десетки сигнали от туристи, включително и от България, в които описвали условията на работа на атракционните коне в курортите.

"В Париж и Лондон по тази причина вече са забранени файтоните за туристи, а предстои да ги забранят и в Рим и Берлин. Не става дума да се мажат конете с крем против изгаряне, а да не бъдат използвани в града генерално. Мястото им е на зелената ливада под сянката", каза Хьофкен.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.08.2017 г.
0
 
 
защо не си заврат това писмо някъде. да си оправят нещата в собствената си държава тогава да дават акъл на другите. акъл неща пари ми дай. гадни шваби.
Aнонимен
на 09.08.2017 г.
0
 
 
И аз искам да работя в климатизиран завод но немските собственици не им пука че е 40 а и повече градуса
0
 
 
Да забранят и камилите в Египет и свинското в Европа ако искат. Няма кой да ги слуша лудите.
Aнонимен
на 09.08.2017 г.
0
 
 
Пълна забрана за впрягане на животни под каквато и да е форма на територията на цялата страна!!! Ако има такива защитници на животни???
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: