Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ангелкова: 190 хиляди туристи са пренощували в Област Варна през юни
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 15.08.2017Коментари (0)940
© Varna24.bg
190 хиляди туристи са пренощували в Област Варна само през месец юни, а това е с 8% ръст спрямо същия месец на 2016 г. - заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусията "За по-чист морски туризъм". 

Министър Ангелкова прогнозира още по-успешно да бъде следващото лято 2018 г. като подкрепи оптимизма си с последни конкретни данни. "При чуждестранните гости ръстът е 11%. Туристите общо са реализирали над 1 млн. нощувки за юни в областта, приходите от нощувки надхвърлят 51 млн. лв. само за юни, което е с 16% увеличение спрямо юни 2016 г. , посочи министърът. Тя допълни, че Министерството на туризма вече води преговори за сезон 2018 г. с големите туроператори, сред които е и TUI Group.

"Успешните резултати за българския туризъм следва да бъдат надградени и най-важното е те да бъдат устойчиви. Устойчивостта е гарантирана само когато предлагаме качествен продукт. Голяма част от това качество е свързана с инфраструктурата на околната среда", допълни министър Ангелкова. Тя подчерта, че е изключително важно концесионерите, наемателите на плажовете и хотелиерите да прилагат разделното събиране на отпадъци съгласно европейските правила и българското законодателство. 

" Така ще можем максимално да се доближим до така наречената кръгова икономика и да оползотворяваме отпадъците, за да се използват в различни сфери от икономическия живот на страната", каза министърът на туризма. Още от началото на активния летен сезон инспектирахме с министър Димов изградените вече пречиствателни станции по Българското Черноморие, целта ни бе да видим какви са проблемите и следва ли да бъдат решени в рамките на четиригодишния управленски мандат.

Туристическият министър припомни, че чрез промени в Закона за туризма и в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие ще бъдат групирани плажовете според техните специфики и ще има ясни правила за развитието на къмпинг туризма. Изключително много хора искат да го практикуват, важно е обаче това да става на определени места с осигурени за почиващите поне минимални санитарно-хигиенни условия. 

Чрез промени в Закона за устройство на територията пък се обсъжда въвеждане на по-лек режим за изграждане на къмпинги, за да могат хората, любители на този вид туризъм, да го практикуват, както и да бъдат улеснени тези, които искат да инвестират в него. В момента режимът за изграждане на къмпинги е сложен, изискванията са като за изграждане на хотел. Един от основните приоритети на нашето правителство е свързан с намаляване на административната тежест, редукция на режимите или премахване на ненужните, за да може да се облекчат бизнесът и гражданите. Уверявам ви, че ще продължим да работим в тази посока, допълни министър Ангелкова.



Източник: Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: