Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Не пускат от ареста мъж, убил приятелката си
Автор: Екип Varna24.bg 14:34 / 16.08.2017Коментари (0)1129
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд днес потвърди определение на Окръжен съд - Силистра (ОС-Силистра) от 3 август тази година, с което е била оставена без уважение жалбата на Мюрсел Акив против продължаващото вече пети месец задържане под стража. 

33-годишният мъж е привлечен като обвиняем за убийството на А.З., чието тяло е било открито в началото на м.март, захвърлено в дере в района на жп прелез в местността Келявица в землището на село Руйно. Припомняме, че още при първоначалния оглед на мястото, където е било намерено тялото, е установено, че по него има следи от насилствена смърт. Съдебно-медицинска експертиза (СМЕ) е установила, че причина за смъртта на пострадалата жена е тежка черепно-мозъчна травма. На 16 март 2017 година Акиф е бил задържан под стража с определение на ОС - Силистра и оттогава е в ареста.

За втори път след първоначалния арест Варненският апелативен съд сподели всички основания на първата съдебна инстанция, с които е било отказано изменение на мярката за процесуална принуда. Събраните гласни доказателства (показанията на брата на обвиняемия), както и другите свидетелства, събрани от разследващите водят до обосновано предположение, че Акиф е съпричастен към смъртта на младата жена. Братът на Мюрсел е бил свидетел на началото на насилствените действия спрямо младата жена, които започнали в автомобила на Акиф и продължили извън него. Извършени били няколко експертизи - химическа, 3-на СМЕ, биологична и ДНК експертизи. И този съд споделя извода, че показанията на свидетеля с тайна самоличност кореспондират със заключението на тройната съдебна експертиза. Те обясняват трупните изменения, състоянието на тялото, раната в главата и насочват към извършителя.

Съдът отново отчита като лоши характеристични данни богатото съдебно минало на обвиняемия, независимо от настъпилата реабилитация. По делото били събрани и множество доказателства, че Акиф, който живее в Германия се занимава със сводничество. В показанията, които обвиняемият е дал пред разследващите той не отрича, че е употребил насилие спрямо бившата си приятелка. Има данни обаче, че е правил опит да мотивира свидетели на разследването да променят показанията си. Втората съдебна инстанция не споделя възраженията на защитата на Акиф, че органите на досъдебното производство бездействат. Налице са и данни по линия на Международното оперативно сътрудничество, че той е разследван и в Германия за опит за убийство. Съвкупната преценка на всички тези факти водят и Варненския апелативен съд до извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение, има опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Съдът намери, че и към настоящия момент задържането под стража на Мюрсел Акив, привлечен като обвиняем за убийството на бившата си приятелка, е законосъобразно и основанията на продължаването на тази най-тежка мярка за процесуална принуда не са отпаднали.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: