Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пореден сигнал до кмета: Дървеници и бълхи пълзят в приюта за бездомници във Варна!
Автор: Пламена Николова 09:03 / 17.08.2017Коментари (0)2115
©
Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България изпрати до Varna24.bg пореден сигнал на вниманието на кмета Иван Портних

Вчера той запозна градоначалника чрез медиите за положението на сираците във Варна, днес дава информация за опасни гадинки, които пълзят из приюта за бездомници в морския град. Ето и писмото му без редакторска намеса:

"Ако някой притежава частен пансион или хотел и в него условията не са подходящи за да функционира нормално тогава ще бъде преустановена дейността му, до отстраняване на пропуските и ще понесе санкция собственика!

Питам защо след като повече от година съществува сериозен проблем в Приют за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица /ПВНБССЛ/, който се намира в двора на СУПЦ "Анастасия д-р Железкова" - крило "А", в жк "Победа" на ул. "Петко Стайнов" от дирекция "Социални дейности" са запознати с казуса и не се предприемат адекватни мерки по отстраняването на проблемите там. 

Имам предвид, че по стоите навсякъде в приюта е пълно с хлебарки, дървеници, бълхи, условията са като в катун и въпреки всичко не се вземат сериозни мерки по отстраняването на това. 

Да вярно е, че периодично идват от общинското предприятие и пръскат за насекоми но проблема е, че бълхите не се махат и се въдят непрекъснато. 

Обитателите на приюта свободно обикалят по кварталните магазини и кафенета и реално има опасност да се пренесат бълхи и да плъзне целия квартал. 

Надяваме се дирекция "Социални дейности" да вземат сериозно този проблем и да го решат. Апелирам от РИОКОЗ Варна да влязат на незабавна проверка и да направят предписания, каквито всъщност има но никой не ги изпълнява. В приюта има настанени освен бивши възпитаници отгледани в социални институции, бездомни лица, както и жители от съборените къщи от ромския квартал "Максуда" и лица, които останаха без дом след голямото наводнение и са преместени от фургонното селище в кв. "Аспарухово" в приюта.

Питам се това ли е грижата към тези хора - да ги настаниш в изключително мизерни условия сред бълхи и да очакваш те да имат хигиенни навици и да се отнасят с благодарност, че са настанени там. 

Точно това е и причината обитателите в приюта да не зачитат правилата в приюта и всеки да внася от кофите за смет каквото му падне без да има ограничителен режим от ръководството на приюта. Бих искал да помоля служителите от дирекция "Социални дейности" на община Варна да се настанят за пет дни в приюта! Няма да издържат повече от час на мизерните условия, които предоставят на хората в неравностойно положение. Подчертавам, че в приюта има много малки деца, които живеят там и са потенциални носители на насекомите сред своите връстници по детски площадки и след старта на учебната година и в училищата има реална опасност да плъзнат бълхи.

Уважаеми г-н Портних, убеден съм, че не сте запознат лично с този проблем и Ви моля наистина да се заемете и да накарате служителите от дирекция "Социални дейности" да си свършат съвестно работата. За кратко искам да информирам, че условията които се предлагат в този приют не отговарят реално на истината, предвид информацията за него в сайта на дирекция "Социални дейности", който текст копирам в настоящия сигнал, както следва:

"Настанените лица трябва да могат сами да се обслужват в ежедневните си нужди и да са способни осъзнато да носят отговорност за действията си. Приютът е алтернативна форма на грижи с комплекс от социални услуги, чието качество предоставя възможност за насърчаване реинтегрирането на бездомните граждани, както и настаняването им в други социални институции предоставящи не временни, а дългосрочни социални услуги".

Това категорично не отговаря на истината. Разбити врати, мухъл по стаите, на много места по етажите дори няма нормално осветление."









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: