Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Автокрос Девня ще премине под мотото "Да спрем войната по пътищата"
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 21.08.2017Коментари (0)1349
©
Кметът Свилен Шитов възроди старата слава на Девня като атрактивна дестинация на родния автоспорт. Заслугата за това е и на всички млади ентусиасти, които прегърнаха идеята градът да реабилитира позициите си на спортната карта на България. Това заяви председателят на Общински съвет - Девня Владимир Ненков в предаването на Радио Варна "Авто+", което бе посветено на предстоящия Шести кръг от Националния шампионат по автокрос. Той ще се проведе на 26 и 27 август в живописната местност Глиган чешма край Девня, а Радио Варна на БНР е основен медиен партньор на уникалното за Варненска област събитие.  

Миналата година - на 1 и 2 октомври, градът домакинства на открит републикански кръг по автокрос, а съорганизаторите поставиха отлична оценка на Община Девня за подготовката и логистиката на надпреварата. Представянето през 2016-а бе и своеобразен изпитен тест за включването на града в картата на Националния шампионат по автокрос. Той преминава под наслов "Да спрем войната по пътищата", обясни Владимир Ненков, като подчерта, че предприетите мерки по обезопасяване на пистата гарантират висок адреналин без неразумни рискове, но и възпитават у младите хора чувство за отговорност зад волана. 

Специални благодарности председателят на Общинския съвет изказа към представителите на малкия и среден бизнес в Девня, които на драго сърце се включиха в спонсорирането на събитието. То дава възможност на хора от цяла България да опознаят другата страна на Девня, защото цялата местност Глиган чешма се превръща в своеобразен бивак, където любителите на автоспорта разполагат своите шатри и палатки, а у децата и младежите покълват родолюбиви и екологични ценности. 

Шестият кръг от Националния шампионат по автокрос - 2017, ще съвпадне и с една специална дата - на 27 август преди 48 години селата Девня, Река Девня и Повеляново са обявени за един град. Всички девненци и любителите на автомобилните спортове са добре дошли да станат част от вълнуващото зрелище. 

В първия ден ще има свободни тренировки и квалификации за място, а в неделя ще бъде даден стартът на надпреварите. Състезателите ще спорят за медалите в два класа - Супербъги и Бъги. В рамките на събитието младежи от възродения девненски мотоклуб "Марцианопол" отново ще изпълнят пред публиката атрактивно управление на АТВ. По този начин те ще напомнят, че мястото на четириколесните мотори е на пистата, а не по улиците на градовете и селата, посочи Владимир Ненков.  









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Абитуриентски балове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: