Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ревизоро: Тестовете за неподкупност се ползват за разправа с неудобни митничари
Автор: Екип Varna24.bg 09:02 / 25.08.2017Коментари (0)989
© bTV
Всичко куцо и сакато да бъде вкарано и после да му мислим" - това явно е намерението на управляващите, които искат да премахнат тестовете за интелигентност при назначаването на нови митничари. Това коментира бившият шеф на митниците Емил Димитров - Ревизоро в студиото на "Тази сутрин".

"Ако входящият тест е много труден - да променят въпросите, не е ли това базата да прецениш дали този човек става? Има тестове за неподкупност и честност, те остават. Всичките "отличници", които преминаха тези тестове, са първи в прокуратурата. Тези тестове се използваха, за да уволниш хора, когато няма за какво друго", коментира Димитров.

Според него има сериозен риск системата да се напълни с неспособни хора, които не познават границите и режимите и които сами не могат да си вършат работата. Ревизоро сравни ситуацията с тази от времето на комунизма, когато на високи постове се оказвали некадърни хора с връзки по партийна линия. Той предположи, че тестовете за качествата на митничарите се махат и за да се улесни кариерното развитие на хора, които вече са в системата и които е трябвало да бъдат препитвани преди всяко повишение.

Емил Димитров посочи, че в момента в митниците се кадрува през психолога, който пише такива оценки, каквито му кажа началник "Кадри", през директора на митницата и през офицера от ДАНС, който има право да отнема допуски до класифицирана информация.

"Една цистерна с гориво е 30 000 лв. злоупотреба за 4 минути. Този човек, който не знае какво работи и бие печатите, ще пуска по 30 000 загуба за държавата всеки 4 минути", коментира Ревизоро. И предложи на авторите на последните промени да продължат в същия дух и да направят детска градина за митничари (за да имаме след 30 години годни кадри) или мястото в системата да се наследява.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: