Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
С грандиозно спортно шоу Девня отпразнува 48 години от обявяването ѝ за град
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 28.08.2017Коментари (0)791
©
Девня отбеляза 48 години от обявяването ѝ за град с уникално за Варненска област състезание по автокрос. С него кметът Свилен Шитов, който бе и председател на организационния комитет на "Автокрос Девня - 2017", възроди старата слава на града като атрактивна дестинация за автомобилни спортове на национално ниво. Арена на двудневното шоу през уикенда бе живописната местност Глиган чешма, която се превърна в своеобразен бивак за автоманиаци и за любители на дивата природа и автентичните усещания. Събитието мина под мотото "Да спрем войната по пътищата".  

1080-метровата писта бе идеално подготвена за гонките, а кметът получи комплименти от съорганизаторите - Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) и АСК "Търговище авто 2001", за перфектната организация и логистика на събитието. На него присъстваха и представители на местната власт, както и Венцислав Орманов - председател на съдийската комисия към БФАС. 

 

Вторият ден на "Автокрос Девня - 2017" бе открит от кмета, който честити празника на всички девненци и им пожела да бъдат горди със своя град. Свилен Шитов приветства общо 19-те състезатели, които мериха бързина и умения в две дивизии - "Бъги" (до 1600 куб. см) и "Супербъги" (над 1600 куб. см), и изрази надежда, че на призовите стълбици ще се изкачат най-добрите и най-достойните сред тях. 

Последваха още два квалификационни манша, след което бе даден стартът на финалните надпревари, на които състезателите демонстрираха голямо майсторство и спортсменски дух.

Стотици зрители изпълниха трибуните край пистата, за да подкрепят своите фаворити. Младежи, девойки и възрастни аплодираха участниците в състезателната и свободната програма, а сред тях през цялото време бяха кметът Свилен Шитов и председателят на Общинския съвет Владимир Ненков. 

В неофициалната част девненският младеж Гани Нецев отново се доказа като най-добрия АТВ-състезател, въпреки че отпадна от призовата тройка по независещи от него причини. Мили усмивки предизвикаха мъниците Гошко, Жорко и Мариела, които се надпреварваха със своите четириколесни мотори в категорията "Биберон". Адреналина на публиката и прах до небето вдигаха и кросови мотоциклети.  

След като пистата бе оросена със специална техника, бе даден и стартът на финалните надпревари.

Призовата тройка в дивизия "Бъги" бе окупирана от силистренци, а в дивизия "Супер бъги" - от софиянци. Победител в първата категория стана пилотът Антон Кунчев от "Инфомик транс", който направи 7 обиколки за 6' 37" 167'''. На второ място се нареди Димитър Калев от "Тони старт", а на трето - Диян Йорданов от "Инфомик транс".

 

Първенец в дивизия "Супербъги" е Христо Александров от АСК "София-град", а негови подгласници станаха братята Васил и Григорий Стефанови от същия клуб. Васил е и големият победител на Националния шампионат по автокрос, чийто последен кръг се разигра в Девня.

На тържествена церемония кметът Свилен Шитов и председателят на Общинския съвет Владимир Ненков, който има ключова роля в подготовката и логистиката на събитието, наградиха победителите и техните подгласници. Те бяха удостоени с купи, парични и предметни награди, осигурени от общината. Впрочем всички участници получиха пликове с финансови стимули.  

С домакинството на спортното състезание Девня не само реабилитира своите позиции на националната карта по автокрос, но и тепърва предстои да ги утвърждава в годините напред.

Идеята на организаторите е Девня оттук нататък да домакинства на престижното състезание в деня преди и навръх годишнината от обявяването ѝ за град. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: