Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха в ареста мъж, хванат с наркотици за 2,5 млн.лв.
Автор: Екип Varna24.bg 12:04 / 29.08.2017Коментари (0)1555
© Varna24.bg
Състав на Апелативен съд - Варна потвърди като правилно и законосъобразно определение на ОС - Разград от 18 август тази година, с което е била определена първоначалната мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Ивайло Иванов. 

47 годишният мъж е бил привлечен като обвиняем по досъдебно производство затова, че на 16 август, той като извършител и в съучастие с Леман Я. като подбудител и помагач, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества в особено големи размери - ( повече от 86 кг).

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че в посочения ден, в Цар Калоян, при проверка на автовоз органите на реда открили в тайник множество пакети с марихуана и амфетамини. Иззетата дрога била 8,055 кг марихуана на стойност 48 330 лв и 78,650 кг амфетамини на стойност 2 359 500 лв.

Общата стойност на конфискуваната дрога възлиза на 2 млн 407 830,00лв. Обвиняемият лично е посочил на разследващите тайника в автомобила, където са намерени наркотиците, както и начина по който същият да бъде отворен.
Днес въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на Иванов и потвърди като обосновани всички изводи на съда в Разград, с които е била определена първоначалната мярка за неотклонение "задържане под стража". Събраните доказателства по несъмнен начин водят и този съд до обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към престъплението, което е с висока обществена опасност. Законът предвижда за него сурово наказание - от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Независимо от чистото съдебно минало на обвиняемия, съдът потвърди извода, че има опасност той да се укрие или да извърши престъпление. Основание за това Варненският апелативен съд намира във факта, че деянието е извършено в съучастие с друго лице, както и в честите пътувания на Иванов зад граница. Фактът, че сам е посочил тайника на полицаите свидетелства, че той е имал ясното съзнание затова, че извършва закононарушение.
Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Ивайло Иванов, обвиняем затова, че като извършител и в съучастие с друго лице като подбудител и помагач, държал с цел разпространение наркотични вещества за 2 млн 407 830,00 лв е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: