Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Любимият семеен фестивал "Усмихни се. Карин дом“ се завръща на 16 септември
Автор: Екип Varna24.bg 12:36 / 30.08.2017Коментари (0)1384
©
Семейният празник ще се проведе на 16-и и 17 септември в красивата градина на Карин дом в Морската градина на Варна като подарък към децата за началото на учебната година и символичен край на безгрижната ваканция. Темата тази година е Приказна градина, а верни на традицията организаторите ще преобразят зеления двор на Карин дом в място за семейни забавления с пикник зона, фермерски и занаятчийски пазар, детски кът, кулинарно шоу и неизброими детски работилници. Ще има татуировки с кана, шоу на цирк Балкански, йога класове, уроци по капоейра, шах и още много други. Както и предишни години, "Усмихни се" ще предложи забавления за цялото семейство и през двата дни на фестивала, като така гостите ще могат да се порадват на последните летни лъчи на открито, изпробвайки различни кулинарни, спортни, бирени или шопинг приключения.

Това, което е ново е, че за първа година фестивалът има своя тема и ще покаже на децата света на приказките, ще ги пренесе в тайната градина на тяхното въображение и ще им разкаже някои добре познати или вече позабравени истории за далечни царства. За да останат тези семейни мигове запазени като топъл спомен, ще бъдат обособени три фотографски къта на различна тематика, където деца и родители ще могат да направят своята семейна снимка.  

Не на последно място, всички тези забавления ще спомогнат за благородната кауза на Карин дом. Събраните по време на фестивала средства (от дарение за вход, участие в томбола и закупени продукти, работилнички и др.) се използват за терапия на децата със специални потребности в Карин дом.
Група "Усмивка", която носи името на фестивала е за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа, а група "Малки+" е за най-малките деца с комуникативни затруднения и аутистичен спектър. Благодарение на всички гости на фестивала, всички партньори и усилията на целия екип, зает с организацията, децата със специални потребности на Карин дом получават висококвалифицирана терапия.

И тази година мисията на фестивала е да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време се научим да бъдем по-толерантни към децата със специални потребности и разбираме по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства. Това е и посланието, което остави Джъстин Боланд - първият организатор и идеолог на фестивала, преди да напусне България и да остави организацията му в ръцете на екипа на Карин дом. 

Повече информация за събитието и за това как можете да се включите като партньор или доброволец, можете да намерите на www.smile.karindom.org.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: