Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината застрахова коли, техника, служители и животните в зоокъта за близо 680 000 лв.
Автор: Пламена Николова 10:30 / 01.09.2017Коментари (0)2092
© Varna24.bg
Община Варна търси застраховател, на който да даде близо 680 000 лв. без ДДС, научи Varna24.bg от публикувана обществена поръчка с предмет "Извършване на услуги по сключване на застраховки за нуждите на община Варна и второстепенните й разпоредители с бюджетни средства по обособени позиции".

Ето и какво иска да застрахова местната администрация:

При изпълнение на поръчката следва да се сключат две застраховки на стойност 240 000 лв. "Индустриален пожар" срещу пълна загуба или частична щета, за период от 12 месеца за целия срок на договора (36 месеца) след осигуряване на финансови средства в бюджета на община Варна за съответната финансова година на имоти публична общинска собственост, частна общинска собственост, застроени имоти - собственост на физически лица, юридически лица и държавата, ползвани за нуждите на община Варна, чрез договори за наем или право на ползване, детски площадки, разположени в детските ясли на територията на община Варна. 

Застраховката "Индустриален пожар" следва да включва следните застрахователни покрития:
- пожар (основно покритие) и умишлен пожар, както и последици от гасенето му; мълния, експлозия и имплозия; природни бедствия и земетресения; стачки, граждански вълнения, бунтове, размирици и злоумишлени действия на трети лица; удар от летателни апарати или от падащи от тях части и предмети;
- буря, ураган, увреждане от падащи клони и дървета; проливен дъжд, наводнение от природно бедствие; увреждане от тежест при естествено натрупване на сняг или лед, падане на лавина; действие на подпочвени води или морски вълни; свличане и срутване на земни пластове; градушка и последиците от нея;
- удар от пътно превозно средство или животно, авария на подемни машини; внезапно изтичане на вода от спринклерни инсталации; авария на водопроводни, канализационни, отоплителни и климатични инсталации; късо съединение и токов удар;
- разходи с лимит на отговорност - чупене на стъкла, витрини, рекламни табели и надписи до 100 000 лева (сто хиляди лева);
- разходи за разчистване на развалини и останки до 100 000 лева (сто хиляди лева).

Следващата застраховка на стойност 15 000 лв. е "Злополука на участници в спортни и масови събития по програма "Спорт"" за нуждите на Дирекция "Спорт" при община Варна.

Това включва застраховане на събития с професионален или непрофесионален характер по програма "Спорт", в които участие вземат деца, ученици, студенти и граждани. Груповата застраховка Злополука следва да покрива трайна и временна загуба на работоспособност, смърт в следствие на злополука, настъпили по време на събития, състезания и тренировки по мероприятия по програма "Спорт". Груповата застраховка Злополука следва да покрива медицински разноски. Минимално изискуемо покритие на риска - 10 000 лв. за едно лице, при максимална застрахователна премия за едно лице до 2 лв. на ден.

При изпълнение на поръчката следва да се сключи застрахователен договор на стойност 15 000 лв. (застрахователна полица) за застраховка "Злополука на посетители на спортни и развлекателни съоръжения, културни и други мероприятия" за посетителите на обект Ледена пързалка, стопанисвана от ОП "Спорт-Варна".

Застраховката следва да покрива следните застрахователни рискове: смърт, вследствие злополука; трайна загуба на работоспособност, вследствие злополука; временна загуба на трудоспособност вследствие на злополука; медицински разноски, вследствие злополука; репатриране, вследствие злополука. Минимално изискуемо покритие на риска - 2 000 лв. за едно лице, при максимална застрахователна премия за едно лице до 0,20 лв. без ДДС. 

При изпълнение на поръчката следва да се сключат групови застраховки "Злополука" на служителите от 2 социални услуги.

Групова застраховка "Злополука" на 18 служители от Дневен център за деца и младежи с умствена изостаналост "Св. Йоан Златоуст", ул. "Евлоги Георгиев", бл. 25, е на стойност 1848 лв. и включва
Застрахователен риск "Смърт"; трайна загуба на трудоспособност; временна загуба на трудоспособност; медицински разноски.

Застраховка "Злополука" следва да включва и следните допълнително покрити рискове: Дневни пари за болничен престой вследствие на злополука; Медицински разноски вследствие на злополука; Разходи за медицински транспорт вследствие на злополука; Разходи за погребение вследствие на злополука; Разходи за репатриране вследствие на злополука; Разходи за стоматологична помощ вследствие на злополука. Минимално изискуемо покритие на риска - 10 000 лв. за едно лице, при максимална застрахователна премия за едно лице до 7 лв. без ДДС;

При изпълнение на поръчката следва да се сключи застраховка "Автокаско" на моторните превозни средства, собственост на община Варна и бюджетните й звена, както и на новозакупени и новопридобити или предоставени за ползване от физически и юридически лица моторните превозни средства от автопарка на община Варна и бюджетните й звена; Тук Общината е предвидила 200 000 лв. 

Застраховката включва пожар, буря (ураган), градушка, наводнение, гръм (мълния), снежно и/или ледено натрупване, морски вълни; свличане или срутване на земни пластове, авария на водопроводни, канализационни, паропроводни, газопроводни, електропроводни и други подобни съоръжения, както и от експлозия на такива съоръжения; "Злоумишлени действия на трети лица" и възникване на ПТП, кражба чрез взлом на трайно монтирано в МПС аудио, радио оборудване (без мобилни телефони, радиостанции и антирадари), рискове по "КРАЖБА или ГРАБЕЖ на цяло МПС".

При изпълнение на поръчката следва да се сключи застраховка "Гражданска отговорност"(с включена застраховка злополука на местата в МПС-тата) на моторните превозни средства, собственост на община Варна и бюджетните й звена. Сумата, предвидена за тази застраховка е 150 000 лв. 

При изпълнение на поръчката следва да се сключат застраховки "Имущество" на общинско сървърно и активно оборудване.

При изпълнение на поръчката следва да се сключи застраховка "Имущество" на техническо оборудване, за нуждите на ОП "ТАСРУД" - второстепенен разпоредител с бюджет към община Варна.

Застраховката е на стойност 4 800 лв. и е в случай на пожар; гръм (мълния); бедствия; буря (ураган, вихрушка, смерч), градушка, проливен дъжд, наводнение, увреждане от тежест при естествено натрупване от сняг или лед и/или замръзване; късо съединение и/или токов удар; злоумишлени действия на трети лица, грабеж, вандализъм; земетресение; изтичане на вода и пара от тръбни инсталации и включените към тях уреди; свличане или срутване на земни пластове и/или действие на подпочвени води.

При изпълнение на поръчката следва да се сключи групова застраховка "Трудова злополука" за нуждите на ОП "ТАСРУД" - второстепенен разпоредител с бюджет към община Варна за 30 (тридесет) работници и служители.

Техническото оборудване подлежи на застраховане срещу: пожар, умишлен и неумишлен, последиците от гасенето му, мълния, експлозия и имплозия, удар от летателни апарати или от падащи от тях части и предмети; буря, ураган, увреждане от падащи клони, дървета и други; проливен дъжд, наводнение от природно бедствие; увреждане от тежест при естествено натрупване на сняг или лед, падане на лавина; действие на подпочвени води или морски вълни; свличане и срутване на земни пластове; градушка; измръзване на стоково-материални запаси; удар от пътно превозно средство или животно, авария на подемни машини; увреждане на имущество по време на транспортирането му от един адрес на друг със собствен или нает транспорт; внезапно изтичане на вода от спринклерни инсталации; авария на водопроводни, канализационни, отоплителни и климатични инсталации; късо съединение и токов удар; земетресение; кражба чрез взлом; кражба с използване на техническо средство; вандализъм, вкл.злоумишлен пожар и злоумишлена експлозия; грабеж; разходи за разчистване на развалини и останки; разходи за преместване и съхранение на застраховано движимо имущество; разходи за хонорари на експерти, инженери и архитекти; чупене на стъклени витрини, рекламни табели и надписи.

Стойността на застраховката е 47259 лв. за техниката и още 1605 лв. за работниците в следните случаи: смърт вследствие трудова злополука; трайно намалена работоспособност вследствие трудова злополука; временна неработоспособност вследствие трудова злополука над 10 дни, върху 6 (шест) брутни трудови възнаграждения /БТВ/; медицински разноски и/или репатриране вследствие трудова злополука. Застрахователните рискове следва да покриват работници и служители с издадено решение на ТЕЛК.  

При изпълнение на поръчката следва да се сключи "Застраховка на животните в Зоопарк Варна" за нуждите на ОП "Зоопарк-СЦ" на стойност 3000 лв.

Застраховката следва да покрива следните застрахователни рискове: смърт вследствие на злополука; смърт вследствие на заразни и незаразни болести; смърт вследствие на пожар, експлозия и природни бедствия - буря, ураган, градушка, удар от гръм, падане на покривни конструкции или дървета, срутване или свличане на земни маси и наводнение от придошли водни маси.

Обществената поръчка е във връзка с проект, финансиран със средства от европейските фондове и програми, се посочва още в документацията.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 678513.46 BGN без ДДС. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: