Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стоян Пасев: Варна може да се превърне в Париж на Балканите
Автор: Пламена Николова 09:02 / 08.09.2017Коментари (19)10667
© Varna24.bg
Варна може да се превърне в Париж на Балканите, сподели за Varna24.bg областният управител Стоян Пасев

"При последните изследвания Варна излезе като водеща за инвестиции и перспективи. Това не е случайно. Първо - положението ни е уникално, геополитически и второ, за да привлечем какъвто и да е род инвеститор, било в туризма, било в сферата на производството, трябва да има инфраструктура. 

Затова се радваме, че правителството избра Варна за приоритет в този програмен период и не случайно се отпуснаха такива средства за подобряване на инфраструктурата. 

Освен тези 126 млн. лв., които премиерът обеща за бързите отсечки и булевардите, които ще изведат движението от центъра на града, имаме воден цикъл за 120 млн.лв. и за Аспарухов мост 35 млн.лв. 

Община Варна ще инвестира собствени средства от 70 млн.лв. в парка на Аспарухово, държавата помогна с три парцела на Рибни ресурси, които са жизненоважни за инфраструктурата. Вече е прекарана канализацията.

Относно високоскоростното трасе, там идеята е да се направи пътна артерия от затворен тип, да няма пресичане пешеходно, нито автомобилно. Три ленти в една посока с една локална лента ще може да изведе трафика от магистралата към двата курорта "Албена" и "Златни пясъци". 

Целта е да не преминава трафикът през центъра на града, тъй като колите създават не само задръствания, но и запрашеност. 

Вторият булевард със същата теза е пробивът на бул. "Сливница" в посока магистралата откъм паметника "Вл. Варненчик", директна връзка с магистралата. Там има слизане, но няма качване, ще се обере потока на връщане към летището. Тези връзки са важни и ще играят ролята на околовръстно. Премиерът Бойко Борисов обеща това околовръстно, но ние не сме готови с проектирането около Военна болница. 

18 са имотите, които трябва да се отчуждят. Въпреки всичко са много средства за Община Варна. Трябва да се действа бързо, процедурите тръгнаха по отчуждаването. В момента са на фаза експертна оценка и оценка за обезщетяване. Да се надяваме, че никой от тези 18 собственика няма да обжалва, за да забави процедурите. 

Ако всичко е както трябва, на 1 юли 2018 г. трасето трябва да бъде пуснато. 

Отделно от това 85 млн.лв. се дават само за пробива на бул. "Левски", с три надлеза и три кръгови в Максуда. Голямото отчуждаване е именно в Максуда, там не са приключили процедурите.
 
Вече са приключили и отчуждителните мероприятия по ул. "Струга". Достатъчно са големи паричните оценки там, хората могат да разчитат на обезщетения на над пазарните цени. Там вече е направена първа копка, проектът е готов, дооформя се трасето, ако няма тежка зима ще бъдат спазени сроковете.

Предстои разширение и на пешеходната зона на пристанището. Варна показа, че зоната на пристанището е предпочитана от жителите на Варна, там ще се отвори като градска зона. Идеята на Община Варна е да се направи експо център, да се уползотворят тези две халета, които не се ползват от пристанището. Освен това ще се отвори централния вход на пристанище Варна. Зоната се натовари от към атракциони и стават задръствания на вход и изход. Трябва да се направи еднопосочно движение, за да се избегнат задръстванията. Така че ще бъде разширена пешеходната зона. За празника на Варна събрахме там над 70 000 суши, градът си иска морето. 

Така е ситуирана Варна, че нямаме пряк докстъп на гражданите до водата. Само на Алея първа има досег до брега. На пристанището предстои оправяне на инфраструктурата, прекарване на допълнително електричество, водоподаване и канализация. Ще бъде изградено и видеонаблюдение. 

Тръбите обаче остават до 2019 г. В договорни отношения сме с руснаците, втори и трети док остават за тежки и извънгабаритни товари. Тенденцията е да се измести цялото пристанище на Варна-Запад. ", сподели Стоян Пасев










Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тъпак ни прави на глупаци. .урва на Бойко.
0
 
 
Ще е добре първо да оправите тротоарите.. пък после кеф ти Париж кеф ти Ню Йорк.
Aнонимен
на 08.09.2017 г.
0
 
 
Спрете с кражбите и ще станат нещата.....на Варненци им писна от крадливи сладкодумни управници !!!
0
 
 
Как не им омръзва да приказват глупости! Какъв Париж, каква геополитика ??? Кое ни е като Париж - презастроения и "уплътнен" град ли? Или алчноста да се застрои всяко зелено кътче на града? Защо никой не публикува статистика, колко нови жилища са построени в границите на града от 25 години насам? Нали се издават разрешителни за тези строежи и в общината ги има тези данни? А колко инфраструктура е подновена, построена покрай тези нови жилища. Дали и Париж се управлява от глупаци, които поощряват разстежа на града от периферията към центъра, и го "уплътняват"?
0
 
 
Само обещания! Библиотека? Стадион? Електронни билети? Ремонти в кварталите? Хемус? Ремонт на моста? Да видим и онези картинки с красивите кръстовища дали няма да си останат само картинки като всичко друго.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: