Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Две счетоводителки от Варна застават пред съда за злоупотреби
Автор: Екип Varna24.bg 15:18 / 11.09.2017Коментари (0)1855
©
На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна са предадени главната счетоводителка Живка Хр. и счетоводителката Тамара Т. от фирма "Залива 47 СП" АД. Двете подсъдими ще отговарят за длъжностно присвояване на средства на акционерното дружество, извършено като продължавано престъпление сами и в съучастие - по член 202, ал. 1, т. 1, във връзка с член 201, а подсъдимата Живка Хр. - и за съставяне на официален документ, в който удостоверила обстоятелства с цел да бъде използван като доказателство. 

Става въпрос за издаване на удостоверения за пенсия и трудови книжки за двете подсъдими и за съпруга на главната счетоводителка, в които бил удостоверен завишен осигурителен праг. 

Присвоената чрез съучастието на двете подсъдими сума е в размер общо на 46 110 лева. Престъпленията от двете подсъдими са извършени в периода от 2005 до 2011 год. за главната счетоводителка Живка Хр. и в периода от 2005 до 2006 г. - за Тамара Т. След като напуснала работа като главна счетоводителка, в дружеството започнала проверка на информацията, която се подавала за осигурените служители на фирмата в ТД на НАП във Варна. Така било установено, че Живка Хр. била осигурявана на най-високия осигурителен доход за страната към момента, което не отговаряло на разплащателните ведомости. При ревизията се установило, че и Тамара Т., и съпругът на Живка Хр. са осигурявани също на по-високи осигурителни доходи с цел получаване на по-високи пенсии и ползване на обезщетения. 

Съдебно-счетоводната експертиза по делото доказала, че от 2005 до 2011 год. присвоените суми чрез деклариране на завишените осигурителни доходи и платените от фирмата осигурителни вноски от подсъдимата Живка Хр. възлизат на 43 933 лева, а на Тамара Т. - 5368 лева. 

След като действията им били разкрити и срещу тях започнало досъдебното производство, подсъдимите са възстановили изцяло присвоената сума на дружеството. 

Делото срещу 64-годишната Живка Хр. и 68-годишната й съучастничка Тамара Т. предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: