Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Има ли и друг замесен в убийство за над 1 млн. лв. на "Златни пясъци"?
Автор: Екип Varna24.bg 12:22 / 27.09.2017Коментари (0)3817
© Bild.de
В началото на септември 2015 г. Варна беше разтърсена от жестоко убийство на германски турист. Работещият за Бундесвера 49-годишен инженер Волфганг Шперлинг е открит мъртъв в стаята си в хотел "Магнолия край "Златни пясъци". По тялото му са нанесени общо 52 удара с брадва, припомня Дарик.

Автор на бруталното престъпление е варненецът Андрей Цветков, който вече беше осъден на доживотен затвор. Той ли обаче е единственият виновник, или съучастник му е била съпругата на жертвата, с която е имал любовна връзка. Това ще стане ясно от процеса срещу Юлия Шперлинг, който предстои да започне в Германия.

"Внезапно и неочаквано трябва да се сбогувам с моя обичан мъж, който беше моят живот", пише Юлия в некролога на съпруга си. Тя е рускиня с немско гражданство, а двамата с Волфхард живеят в градчето Ешвайлер край Аахен.

В началото на 2015 г. като наемател в семейната им къща се нанася 42-годишният тогава варненец Андрей Цветков. Той е пристигнал в Германия две години по-рано, като в България остават малолетната му дъщеря и съпругата му, която е университетски преподавател.

Варненецът първо работи на бензиностанция край Аахен, когато се запознава със семейство Шперлинг. После става колега на Юлия във фирмата й, а двамата започват интимна връзка.

Бруталното престъпление е добре планирано от варненеца. Той е знаел, хазяинът му е резервирал почивка на "Златни пясъци" от 30 август до 19 септември, и по същото време се прибира в България. На 4 септември отива в стаята на германеца, който е бивш спортист и значително по-силен физически от него. Андрей изненадващо го удря с брадва в тила, след което продължава да го налага по главата, врата и ръцете му.

След зверското убийство българинът напуска стаята, а на вратата поставя табелка "Не ме безпокойте". На следващия ден отпътува обратно за Германия. След повече от два месеца разследване на 19 ноември е арестуван в къщата на овдовялата му любовница в Ешвайлер. В колата му са открити следи от кръвта на жертвата. ДНК-следа и клетъчен материал в хотелската стая на германеца също го уличават като автор на убийството.

Германската прокуратура обвинява Андрей, че е извършил престъплението "от алчност и други низки подбуди", като целта му е била да продължи връзката си с Юлия и двамата да се възползват от спестяванията на Волфхард. Те възлизат на 575 хил. евро, а освен това семейството притежава и скъпа къща. Наследник на имота и крупната сума е единствено съпругата му.

В края на 2016 г. Цветков беше изправен пред съда в Аахен и получи най-тежкото наказание - доживотен затвор. Той отрече вдовицата на Волфхард да е замесена в убийството.

Поради липса на достатъчно доказателства за съучастие в бруталното престъпление тогава не бяха повдигнати обвинения на Юлия и тя остана на свобода. Само два месеца след произнасяне на присъдата на любовника й прокуратурата я задържа и от 9 февруари тя се намира в ареста. Там вдовицата ще дочака началото на процеса срещу нея, който е насрочен за 17 октомври.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: