Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осъдиха 40-годишен мъж за кражба на автомобили във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:48 / 11.10.2017Коментари (0)1940
©
В процедура на съкратено съдебно следствие, 40-годишният В. Р. беше признат за виновен по две повдигнати му обвинения - за противозаконно отнемане на лизингов лек автомобил "Мерцедес" с варненска регистрация (престъпление по чл. 346, ал.2 от НК), както и за кражба в условия на опасен рецидив и продължавано престъпление на "БМВ Х5" и други движими вещи (престъпление по чл. 196, ал.1, вр. чл.195 от НК). Деянията са извършени през м. декември 2015 г. във Варна през непродължителен период, само за няколко дни, при сходна обстановка.

Първоначално, вечерта на 5 декември 2015 г. 40-год. мъж се възползвал от момент, когато ползвателя на мерцедеса спрял край пазара за цветя в района на "Чаталджа" и оставил автомобила си с включени аварийни светлини. За кратко подсъдимият привел колата в движение и потеглил рязко, като в купето останали други движими вещи на собственика - два броя маркови парфюми, два неактивирани айфона, документи за автомобила и др. Веднага било подадено обявление за издирване в полицията и в социалните мрежи, а няколко дни по-късно извършителят бил засечен с колата на оживено място, като при опит да избегне проследяване, последвали повреди по гумите и каросерията на автомобила и той бил изоставен. Чуждите вещи в него не били открити.

Вторият автомобил "БМВ Х5" е отнет на 7 декември 2015 г. по сходен начин от централен варненски булевард, чрез използване на неустановено техническо средство. Кражбата е извършена пред погледа на пострадалия собственик и семейството му, в деня на нотариалната заверка на договора за покупко-продажбата на автомобила. Стойността на инкриминирания автомобил е за около 25 000 лева, като до приключване на наказателното производство не е бил установен.

40-годишният В.Р. е осъждан многократно за престъпления от общ характер и е търпял ефективно наказание в затвор. За конкретните деяния Районен съд - Варна му наложи отделни наказания като след групиране и редукция с 1/3, заради съкратената съдебна процедура, той следва да изтърпи общо наказание от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: