Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Важно! Задължителни ли са зимните гуми? Ето какво казва законът!
Автор: Екип Varna24.bg 09:54 / 31.10.2017Коментари (26)5656
© Фейсбук
"Всички водачи могат да проверят техническото състояние на автомобила си във всеки един от 60-те пункта на СБА в цялата страна от 1 до 11 ноември. Целта е да подготвим всеки шофьор, който иска през зимния период да осигури сигурност за себе си и семейството си на пътя". Това заяви в ефира на БНТ председателят на СБА инж. Емил Панчев във връзка със стартиращата акция "Зима 2017".

Председателят на българския автомобилен клуб напомни на всички водачи, че през зимния период (от 15 ноември до 1 март) е задължително грайферът на гумите да бъде поне 4 мм, а органите на реда готвят масови проверки за спазването на това изискване.

"Забелязва се една по-добра култура във водачите. Вярвам, че това донякъде се дължи на ежегодните кампании, които ние провеждаме. Голяма част от шофьорите започнаха ежегодно да посещават нашите центрове, консултират се, проверяват си фаровете, чистачките, питат дали гумите им са добри. Това води до по-добра култура и по-висока степен на безопасност на пътя", коментира още инж. Панчев.

Той допълни още, че все още има много шофьори в България, които почти не се грижат за автомобилите си, не си сменят никога гумите и се надяват да не ги застига зимата. Това, разбира се, не е възможно и именно те често са причината за задръстванията и катастрофите.

"СБА съветва всички водачи още гумите да бъдат нови. Независимо, че ги държим в мазето или на тавана, след четвъртата година зимните гуми губят свойствата си. Затова ще обобщя препоръките за гумите така - с поне 4 милиметра грайфер, нови и еднакви", каза Емил Панчев в заключение.




Още по темата: общо новини по темата: 225
22.10.2018 »
30.05.2018 »
24.03.2018 »
24.03.2018 »
23.03.2018 »
22.03.2018 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
До оня неграмотния мъдрец, дето не може да напише 2 реда без грешка, но иначе се е родил научен :) Тези от последния АутоБилд са единствените дето са се сетили да тестват различни гуми на един и същ автомобил, от мен да го знаеш... :)
0
 
 
на оня отворко дето знае колко са хубави зимните гуми на -4 -виж последния брой на автобилд -хората са си направили труда да обуят един и същи автомобил с различни гуми и са ги тествали при различни условия-върху сняг ,на сухо и на мокро.Чети Бай Ганьо -хората четат и се учат ,а някой всичко си знаят от малки.Те нямат нужда от четене и учене-те са учили навремето.
+1
 
 
Ние българите можем да бъдем велик народ,но първо трябва да спрем да се мъчем да минаваме тънко и да започнем да мислем не само за г*за си, а и за другите.Слънцето не се върти около нас колкото и да ни се иска,а ние се въртим около него
+2
 
 
Всичко е така, съгласен съм с казаното, само едно нещо ми прави впечатление, само задължения и никъде права. Право на достоен живот и нормално заплащане и доход не зад граница а тук където сме се родили, тогава и с нови гуми ще караме, и винетката ще може да си позволим, и гражданската която поскъпва постоянно, и технически преглед и не на последно място автопарка на българина ще е по нов, и данъците също.И въпреки че зимните гуми и сигурността е най-важна., много автомобили не са технически изправни а минават за такива...
0
 
 
На българския пазар не са разпространени зимните гуми, като характеристика отговаряща на световен стандарт, за минус 20 и надолу. С каквито пердашат в Швеция да речем. Нашите "зимни" са всесезонни. Затова и януари имаше 200 катастрофи само в града за един ден. Който иска зимни гуми трябва да си внася. Така че тези които са го организирали 9-то майския парад със закона и далаверата, го знаят, и пак сме пълен цирк и комунизъм пред света.
+2
 
 
Аз имам гуми quatre saison - подходящи за всеки сезон. Но нямам есенни и пролетни, камо ли пък зимни и летни гуми.
0
 
 
Не са. По лесно ще се трепите на снега.
+2
 
 
Никога не сменям летни с зимни гуми, защото в Пловдив има една седмица сняг през което време просто не карам колата.А колкото до проверки от 20 г. карам в града полицай през деня не съм виждал освен скритите с камери до Лаута и надлез "Родопи", човек може спокойно да си кара и без книжка и без гражданска отговорност в този град на абсолютна липса на контролни органи.
+3
 
 
Някой плаща на вносителите на гуми.Няма такова задължение да си сменяш гумите.Зимните гуми са по-добри от летните единствено върху сняг.Инаме и на сухо и на мокро-не сняг летните гуми са по добри и на спиране и на водене на колата в завой.В Пловдив колко дни има сняг-не повече от една седмица.Затова по-лекичко с кресливите медии-този бил с летни гуми.Всички проблеми по проходите се правят от тирове и автобуси-за тях въобще не се произвеждат зимни гуми а си трябват вериги.
+3
 
 
Автобуси,камиони,тир-ове...зимни гуми имат ли ? Всеки трябва да се съобразява с обстановката.Ако има години в които Не пада голям сняг или улиците се почистват редовно в град като Пловдив може и без зимни гуми да мине човек.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: