Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дъщерята на Анита: Няма да мръдна от България, докато не приключи този кошмар
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 01.11.2017Коментари (3)7988
© Бъргария Днес
Живея в апартамента, в който започна кошмарът на мама, разказва Джулия Мейзер.

"Убедена съм в невинността на майка ми и няма да мръдна от България, докато не приключи този кошмар!" 

Така Джулия, дъщерята на Анита Мейзер, посрещна новината, че майка й е осъдена на 4 години и половин затвор за непредумишлено убийство и подкуп на полицай, пише България Днес.

Инцидентът е станал в нощта на 14 срещу 15 август миналата година. Според обвинителния акт Анита е затегнала 5 свински опашки от най-дебелите около крайниците на Николай и врата му по негово желание. Той я накарал да заснемат силов експеримент с видеокамера, където да се види как "спрасква" стяжките с напрягане на мускулите си.
В понеделник следобед след 6-часов пледоарии варненските съдии увеличиха първоначално произнесената присъда на Анита. Тя получи 4,6 години за подкуп на ченге с 30 хиляди евро и 3,6 години затвор за непредумишлено убийство. В сила влиза по-високата присъда по едното обвинение.

"Чухме се почти веднага след като майка ми разбра, че остава в Сливенския затвор. Казах й, че трябва да е силна. Опитах се да я успокоя, че каквото и да се случи на делото във Варна, да бъде спокойна. Аз се грижа за нещата отвън и да изчистя името й. Това е основната ми цел. Боря се с все сили за нейната свобода."

Джулия не се появи в Съдебната палата във Варна. Обикновено чака встрани от камерите, докато приключи заседанието. През останалото време посещава майка си в следствения арест, а един път месечно пътува до затвора в Сливен. Двете говорят по телефон през ден, а Джулия е нагърбена с целия бизнес и счетоводство на семейството. Видяла последно Ники Димов два месеца преди нещастния случай. Не одобрявала връзката му с майка й, но не се месела.

"Уважавам избора на майка ми, но смятам и съм й споделяла, че за мен това е неподходяща връзка. С толкова години разлика във възрастта и плюс това болната отдаденост на Ники към културизма. Той беше вманиачен културист. Но никога не съм се бъркала между тях двамата, нито съм правила интриги", обяснява Джулия за отношенията с пастрока си. Тя подчертава, че отношенията им винаги са били само и единствено приятелски без никаква интимност.
"Хладнокръвно приемам присъдата, не беше неочаквано на тази местна, феодална почва. Направи ми силно впечатление, че пледоариите приключиха в 16,30, присъдата беше ясна час след това. 

В съдилищата в София съм проучила, че когато се решава чужда съдба, на магистратите им трябва поне един ден за размисъл. Това бяха 6 часа пледоарии, описани в протокол. Има по четирима адвокати на всички страни. Не може да се изчете това за един час. Така че присъдата беше предрешена", разсъждава след заседанието Джулия.

Дъщерята на Анита Мейзер е категорична, че няма да напусне България, докато не извади майка си от пандиза. Не е получавала заплахи, макар че визира заговор срещу майка си от варненски политици. Не се и страхува да остане във Варна, където всички я познават. Твърди, че не афишира чия дъщеря е и не се представя с фамилия.

"Пълни глупости са това, че сме фалирали и че разпродаваме имуществото си. Отдавна всичко е на мое име, щях да знам, ако има такова нещо. Майка ми се разведе с брачен договор с предишния си мъж и той се погрижи много добре да сме осигурени и двете до края на живота си. Получаваме сериозна сума, за да живеем", развенчава митовете Джулия.

Тя не се притеснява за майка си в затвора физически, но се опасява дали психически ще се справи със стреса.

"Липсата на елементарна култура, на информация я съсипва. Но се месят медии и местни политически връзки на разни лобита във Варна. Смятам, че мама умишлено е държана затворена поради някакви интереси, и в момента търся кой стои зад всичко това. Защото за мен историята с подкупа е просто скалъпена", убедена е в конспирацията Джули.
По думите й Анита Мейзер винаги е била обект на завист, защото е успяла жена. Затова и в момента стремежът на зложелателите й е да бъде изкарана много виновна.

"На всяко заседание майка ми се обяснява, че се бори за невинността си, че е невинна, че Ники беше любовта на живота й, че иска да го срещне на небето. И аз съм се зарекла стоически да се боря тази неправда да бъде развенчана. Очаквам оневиняваща присъда", убедена е в положителния завършек на делото Джулия Мейзер.

Още тази седмица адвокатът на Анита Мейзер - Петър Чалъмов, ще обжалва присъдата. Той е категоричен, че обвинението за подкупа трябва да падне на апелативната инстанция. Ако това не се случи, Мейзер ще посети и софийския арест за делото пред Върховния касационен съд. Дотогава тя ще бъде върната в Сливенския затвор, където е от 14 месеца.

- Джулия, във Варна ли ще останеш след делото?

- Да, живея в апартамента, който е до този на майка ми в Евксиноград. Където започна целият този кошмар. Нямам намерение да бягам, това е домът ми и бях тук цяло лято.

- Убедена ли си в невинността на майка си?
- Абсолютно. Тя не е способна да убие човек.

- Какво мислиш за присъдата?
- Съмнителна ми е по отношение на подкупа категорично. На предишните заседание не се спомена нито дума за това обвинение, за това, че няма доказателства. За другия полицай, който е категоричен, че не е останал с впечатление, че му бутат рушвет. Изведнъж по-тежкото наказание за този подкуп.

- В какви отношения беше ти с Ники?
- Приятелски. Ходихме да тренираме заедно, понякога се присъединявах към почивките им, обикаляхме ресторанти, заведения.

- Знаеше ли нещо за тези негови намерения да прави нещо за хора от Панама и Куба? Той е казвал, че ще изчезне в чужбина за три години, за да вади много пари по неведоми пътища?
- Да, знаех, но не виждах нищо сериозно в това. Той обичаше да говори за плановете си, но все пак едно са думи, друго са действия. Не съм допускала, че ще изчезне за три години с непознати. Приемах тези заявки неговите като бабини деветини измишльотини. Не мога да си представя, че здрав, възрастен човек ще се държи така инфантилно, по детски. Той имаше всичко, за да е щастлив.

- В интервю от затвора за "България Днес" Анита ми разказа, че полицаят, свидетелствал срещу нея, й има зъб отдавна. Харесвал приятелка на Анита, която го отрязала под нейно влияние. Чувала ли си тази история и познаваш ли участниците с нея?
- Само съм чувала името на Веселин Радев в разговори, но нищо повече.

- Ти поддържаш ли връзка с въпросния господин Мейзер, чиято фамилия носиш?
- Не. След като му се отключи сериозен здравословен проблем, той се оттегли от светския живот и не поддържаме връзка.

- Кои останаха до вас с майка ти в този момент?
- Двама-трима приятели варненци, които са с нея от началото на делото до сега. Мъже са, виждаме се ежедневно, обаждат се да ме проверяват как съм и ме поддържат духом. Жените приятелки са по-непостоянни. Когато си на върха на славата и имаш пари, са около тебе, като опре ножът до кокала, всеки се отдръпва временно, докато се реши проблемът.

- Разбрах, че американски телевизии се интересуват от случая?
- Американското посолство следи поданиците си навсякъде стриктно. Ежеседмично има връзка с майка ми в затвора, ходят на място да я виждат, да проверяват дали има осигурени храна, подслон и условия. И като американски поданик се радва на особен интерес - политически, процесуален и медиен. Да, има интерес.

- Мислиш ли, че майка ти ще се промени. Като цяло е доста екстровертен човек.
- Винаги ако съм имала забележки към нея, те са били за това, че е много емоционална и не умее да брои до 10 преди да говори. Все й казвах да е по-търпелива, но не ме послуша.

- А какво е мнението ти за изказванията на сестрата и майката на Николай Димов - Милена и Петранка?
- Те чисто емоционално нападат майка ми в момента, но аз не мога да коментирам техните отношения. Смятам, че не е редно да влизаме в полемика?




Още по темата: общо новини по темата: 141
08.09.2022 »
14.08.2020 »
15.05.2020 »
16.03.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
?? Е и ? Това заплаха ли е, някакъв героизъм ли е, или просто платена статия за да се подържа шумотевица!
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 01.11.2017 г.
0
 
 
За кой е кошмара обаче питам аз?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: