Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Служителите на варненския затвор излизат утре на протест
Автор: Пламена Николова 16:12 / 20.11.2017Коментари (0)1554
©
Служителите на варненския затвор излизат утре на протест, който ще протече като събрание на открито пред сградата на затвора, научи Varna24.bg.

Те ще подкрепят исканията на колегите си от затворите в страната. 

В края на октомври от УС на Синдиката на служителите в затворите в България изпратиха писмо до министъра на правосъдието Цецка Цачева относно Бюджет'2018.

В него се казва: С настоящото писмо Ви информираме, че структурите на Синдикат на служителите в затворите в България са в готовност за протестни действия. Поводът за недоволството е неизпълнение на социално - икономически искания свързани с настояване за по - високи доходи и поети от Вас ангажименти за изравняване на допълнителните възнаграждения за специфични условия на труд на работещите в ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана", с тези на служителите в МВР. 

Отчитаме, че към настоящия момент Министерство на правосъдието във Ваше лице изразява информираност, категорично разбиране за неравностойното третиране, мнение че ЗМВР не се спазва, което от своя страна поставя в неблагоприятно положение служителите на двете специализирани дирекции към МП, в сравнение със служителите на МВР и води до напрежение. 

В същото време сме на мнение, че не са приемливи повтарящите се намерения на Министерството на финансите да не предвиди необходимите финансови средства за нормално функциониране на подчинените Ви дирекции, да служат за оправдание на предишните, сегашното и всяко следващо управление, решенията на проблемите да отиват във "фризера", а покачването на доходите да остава за следващия бюджет. 

От друга страна намираме, че е неприемливо държавните институции вместо да отговорят на поставените от нас в продължение на години проблеми и да приемат направените от синдикалните организации предложения, да продължават да провеждат политика в Сектор "Сигурност", която усилено и последователно работи не за подобряване, а за влошаване на състоянието на сектора. 

Искаме да Ви уверим, че осем години Синдикат на служителите в затворите в България води последователна политика за развитие на системата на затворите и като синдикална организация е била винаги коректив и е задавала стандартите за партньорско поведение между Синдикат и Работодател. Предвид фактите и афишираните от години намерения на Министерството, повечето бихме ги характеризирали като лозунги за пред обществото, отколкото реално разписан план-концепция със срокове по конкретни ангажименти, следващи познатата логика - при липсата на пари за удовлетворяване на исканията - внушава се идеята, че посредством реализацията на икономии ще се търсят решения, което е познато политическо поведение, отколкото експертен подход. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: