Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна стартира Академия "Иновация в действие" 2017
Автор: Екип Varna24.bg 15:25 / 22.11.2017Коментари (0)1463
©
За четвърта поредна година стартира Академия "Иновация в действие" 2017, социално-отговорната инициатива, която има за цел да развива предприемаческите умения на младите хора. 

През това издание младите хора ще развиват иновативни идеи в областите: "Ефикасно използване на ресурсите", "Дигитална трансформация на българската култура и традиции" и "Образование на бъдещето".

За трите години, през които се провежда "Иновация в действие", над 300 участници са преминали през курсовете на обучение и са развили своите идеи.

Те придобиват знания и умения за създаване и управление на проекти, свързани с иновациите. Редица проекти, които вече са пример за успешни иновации и са придобили публичност, са били замислени и развити именно в рамките на Академията.
"Убедени сме, че днешните млади хора са утрешните лидери на България. Затова с радост инвестираме в тяхното образование, като се надяваме те да останат в страната и да работят за нейното по-добро бъдеще", каза по повод старта на инициативата Спирос Номикос, изпълнителен директор на "Солвей Соди" АД.

Кандидатстването за включване в Академията "Иновация в действие" вече е възможно. Всеки желаещ може да попълни документите и още сега да заяви желанието си за участие. Ще бъдат избрани общо 100 участници, тридесет от които ще бъдат оповестени до 22 декември 2017 г. 

Силата на добрите идеи и тяхното прилагане бе припознато от три емблематични лица в предприемачеството и иновативния подход в България. Любомир Янчев, певицата DIA и Кирил Митов прегърнаха идеята и станаха посланици на Академия "Иновация в действие" 2017. 

Едва на 20 години Любомир Янчев разработва устройството за умно управление на климатици. "Мелиса" е начинание, което за три години прераства в цяла серия от устройства за "умен дом". Неговата технологична компания има офиси в четири държави и дистрибуторска мрежа в тридесет и две. Често наричан "българският Стив Джобс", Любомир е бил лектор на TedX два пъти и е отличен в годишната класация на Forbes, 30 под 30. "Искам да мотивираме повече млади хора да се занимават с иновации и да им покажем, че макар и много сложно, те са възможни", обяснява Любомир защо се е съгласил да бъде посланик на "Иновация в действие". 

Певицата DIA върна народната музика в дискотеките с песните си "Егея", "Вено Невено" и "Огън". Парчетата ѝ се завъртяха по радиостанциите в над 20 страни в Европа, Азия и САЩ. Канадската певица Grimes спомена "Егея" в YouTube и в личния си блог, а списание Vice-Италия написа материал за нея, наричайки я "Богинята от другата страна на Европа". "Мотивът ми да се включа в "Иновация в действие" е приобщаването на младите хора към културната ни идентичност, идеята да предизвикам интереса у тях към българските традиции, обичаи и народно творчество по един иновативен начин, който е близо до техния живот. Тези неща не остаряват, те са винаги на мода. Това, което творите сега, след 100 години ще е фолклор", казва DIA по повод включването ѝ в инициативата. 

Съоснователят на "Robopartans", училище по роботика, Кирил Митов е инженер и предприемач със сериозен опит в разработката на софтуер и специално отношение към развитието на света. Той е един от първите в страната, който развива роботиката в България, а чрез платформите за онлайн обучения по роботика "Robopartans" е и в над 52 страни по целия свят. Целта му е да събуди и затвърди интереса на учениците към физиката, информационните и комуникационните технологии, математиката и като цяло технически науки. "Включвам се в "Иновация в действие", защото смятам, че хората зад нея полагат последователни, целенасочени усилия да добавят стойност. Което за мен е важно", мотивира подкрепата си за Академията, Кирил Митов. 

През 2017 г. организаторите надграждат Академия "Иновация в действие", защото вярват, че да си иновативен означава да се променяш към по-добро. Тъй като зад добрите проекти винаги стои една благородна идея, те решиха да включат в програмата и добротворчеството. С участието си в Академията, всеки курсист ще има възможност да подкрепи една благородна кауза, за която вярва, че най-много има нужда от съдействие. Още при кандидатстването си всеки ще посочи проекта, който иска да подпомогне, а като част от панела "Взимане на решения", ще може да защити избора си. 
 
В следващите етапи на инициативата, младите хора ще имат възможност лично да се срещнат с Любомир Янчев, DIA и Кирил Митов, които на живо ще обяснят какво за тях е иновация и мотивацията си да се включат в проекта. Отворените семинари, в рамките на които това ще бъде възможно, ще се проведат през януари 2018 г. в София и Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: