Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
15 семейства с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:14 / 22.11.2017Коментари (0)1643
©
15 семейства с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна. Съветниците от ПК "Здравеопазване" гласуваха да бъдат отпуснати 40 500 лева от общинския бюджет, като седем семейства ще получат по 3 500 лв. за инвитро с донорска яйцеклетка, а останалите осем - по 2 000 лева.

От началото на 2017 г. до сега по общинската инвитро програма са подпомогнати 64 варненски семейства, които са получили общо 158 000 лв. Остатъкът до края на годината по програмата е 12 000 лв., бе съобщено на днешното заседание на комисията.

Съветниците гласуваха също 62 варненци да получат еднократни помощи за лечение, като общата сума е в размер на 15 000 лв. На 15 души беше отказана помощ, тъй като са подали непълна или неактуална документация. Бюджетът за еднократни помощи за лечение за тази година е изчерпан, стана ясно на заседанието.

Сред темите, които съветниците обсъдиха, беше и тежкото финансово състояние на ДКЦ "Свети Иван Рилски" в кв. "Аспарухово". Общата задлъжнялост на общинското лечебно заведение е 135 000 лева, съобщи управителят му д-р Людмил Цветков. 26 000 лева от задълженията са към Енерго-Про, като има неплатени фактури за ток от месец септември миналата година.

Членовете на комисията дадоха съгласието си тази сума да бъде отпусната от общинския бюджет за 2017 г., с която да се изплатят натрупаните просрочени задължения. Съветниците се обединиха около мнението, че общината трябва да помогне с още средства на лечебното заведение. Затова ще бъде внесено предложение за отпускане на около 53 000 лева целева бюджетна субсидия за ДКЦ "Свети Иван Рилски".

На днешното заседание бе дадена и "зелена светлина" за провеждане на акредитационна процедура на АГ болницата "Проф. д-р Д. Стаматов". Процедурата е рутинна, а сегашната акредитация изтича през лятото на 2018 г., поясни управителят проф. д-р Емил Ковачев. Гласуването беше предшествано от широка дискусия относно възможността в дейността на общинското лечебно заведение да бъдат включени и процедури по асистирана репродукция, които в момента се извършват от частен център.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: