Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Детското отделение за интензивно лечение в УМБАЛ "Св. Марина" на 30 г.
Автор: Екип Varna24.bg 15:54 / 04.12.2017Коментари (0)1578
©
С вълнуващо тържество и концерт пациенти, родители, медици, студенти и общественици отбелязаха 30-годишния юбилей на Детското отделение за интензивно лечение в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна.

На тържеството присъстваха работещи и работили в Детско интензивно отделение, завеждащите през годините, редовите лекари, медицински сестри и санитари, както и колективът на детските клиники и структури на "Св. Марина", които ежедневно рамо до рамо с интензивистите се борят никога да не угасва надеждата.

Ректорът на МУ-Варна и председател на борда на директорите на УМБАЛ "Св. Марина" проф. д-р Красимир Иванов се обърна към присъстващите с думите: "За мен е чест и удоволствие от името на академичното ръководство на МУ-Варна и административното ръководство на болницата да поздравя всички вас, които вече 30 години се грижите за здравето на най-тежко болните деца от цяла Източна България и да ви благодаря за вашата всеотдайност и за всичко, което правите". По-късно той поднесе цветя към д-р Диана Павлова, доц. д-р Боряна Върбанова и д-р Мария Желева - изключително успешни ръководители на отделението през годините, хора с нестихващ ентусиазъм и неуморен труд.

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна подари на ДОИЛ икона на Свети Мина - покровител на семейството, пред който жените се молят за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома и поздрави ръководителя на направление "Педиатрия" проф. д-р Виолета Йотова и ръководителя на отделението д-р Елеонора Желева. "През годините не-малко педиатри работиха в ДОИЛ, винаги с неизменното чувство на дълг към децата в критични ситуации, към професията и към колегите. Интензивистите са смели и безстрашни.", каза проф. Йотова.

Дълбока благодарност и признателност бе отправена към дарителите на Детското отделение за интензивно лечение, които получиха грамоти. Изключително вълнение и сълзи от радост в очите на присъстващите предизвикаха благодарностите на спасени пациенти през годините и на родителите им, които се излъчиха на видеостена.

Музикални поздрави към работещите в

©
отделението поднесоха талантливите варненски деца - 12 годишната Лилия Николова и 11 годишната Моника Парушева от Вокално студио "Мелисима", 10 годишната Габриела Грозева и Мария Халваджиева от детски фолклорен състав "Неранза" с художествен ръководител Кичка Христова.

В края на тържеството бяха наградени отличените рисунки на участниците в конкурса за детска рисунка на тема "Аз лекувам", който се проведе през месец ноември под патронажа на ректора на МУ-Варна. В конкурса участваха 382 рисунки на деца от 20 детски градини и училища от Варна, Бургас, Пловдив, Шумен, Асеновград, Казанлък, Белослав и Чирпан на възраст между 2 и 11 години, които показаха завидно въображение и майсторство. 7-членно жури отличи с награда и грамота рисунки в 2 възрастови категории. Във възрастова група 2-6 години наградите получиха: 1-во място - Магдалена Рафаелова, 2-ро място - Антон Атанасов и 3-то място - Ясна Германова, а във възрастов група 7 - 11 години: 1-во място - Елица Стоянова, 2-ро място - Адела Парушева и 3-то място - Белослава Савова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: