Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненските курорти привличат туристи и през зимата
Автор: Екип Varna24.bg 08:26 / 11.12.2017Коментари (0)1965
© Varna24.bg
Летни курорти привличат туристи и през зимата. Част от тях вече го правят достатъчно успешно и можем да говорим за нова тенденция. Основната възможност за зимен морски туризъм са СПА услугите, там са необходими и някои законодателни промени, казват от бранша.

През последните около две години Варна все повече залага на логото "Туризъм през четири сезона". Рецептата за това е известна отдавна.

Проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара коментира: "Здравен, СПА туризъм плюс събитиен туризъм, това е разковничето, за да има посетители и през зимните месеци. Зимен туризъм не трябва да го разбираме като ски туризъм, разбира се, по българското Черноморие."

Макар че близо до Варна можете да карате и ски. Единствената ски писта в Североизточна България е край Вълчи дол, на 50-ина километра от морето и цял ден на нея струва два лева, защото целта е туристическа популярност. Засега там чакат снега, в големите курорти залагат на по-конвенционални средства.

"Доста е направено по линия на здравния туризъм и СПА туризъм. Има разкрити нови обекти, особено един прекрасен обект, който привлича вече туристи извън летния сезон. Най-вече това са българи, румънски туристи, има и руски туристи", допълва проф. Стоян Маринов.

Ваканционните имоти край Варна също привличат здравни туристи. Но държавата, общините и инвеститорите трябва да постигнат консенсус за цената на минералната вода.

"Ползването на тези минерални води се таксува на доста по-висока цена към инвеститорите, за разлика, когато тези води се използват от лечебни заведения.
Събитийният туризъм е втората голяма зимна възможност за Черноморието. И ако Варна я наситихме със събития през есента - имам предвид октомври, донякъде ноември, направихме изложение, правим и форуми, изоставаме обаче през зимните месеци в началото на годината", коментира още проф. Стоян Маринов.

Допълнителен коз е навлизането на нискотарифните авиокомпании, благодарение на които в края на годината се очаква сериозен ръст на гостите във Варна. При комбинирането на евтини билети и повече събития в града туристическият бранш прогнозира успешно превръщане на Варна в дестинация на четири сезона.

Източник: БНТ









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: