Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оправдаха обвинен в убийство на бездомник, прокуратурата обжалва
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 11.12.2017Коментари (0)1536
© Varna24.bg
Окръжната прокуратура във Варна категорично не приема произнесената днес, 11 декември 2017 г., оправдателна присъда на подсъдимия Валери М., предаден на съд за убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост и в съучастие с Димитър Д. Със съдебния акт Валери бил признат за виновен само за причинена лека телесна повреда на убития бездомник Иван К., като съдът му наложил за това престъпление наказание 2 години и 8 месеца лишаване от свобода при строг режим. Убийството на бездомника Иван е извършено от Валери след изтърпяване на двегодишна ефективна присъда за друго деяние. Това е и един от аргументите на прокуратурата да протестира оправдателната му присъда за квалифицираното убийство. Съучастникът му Димитър Д. бе признат за виновен, като съдът му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 19 години при строг режим.

58-годишният Димитър Д. и 46-годишният Валери М. водели скитнически живот във Варна. Роденият в русенското село Глоджево 58-годишен Димитър пристигнал във Варна през 2013 год. Изкарвал прехраната си чрез просия пред катедралния храм. 46-годишният Валери М. се подвизавал във Варна, където дошъл през 2016 год. от Австрия. Запознали с 63-годишния Иван К. чрез друг скитник - свидетеля по делото Джевдет Х., който нощувал при него през зимата в изоставен строеж, близо до гарата във Варна.

В периода от 6 януари до 12 януари 2017 г. четиримата бездомници излезли сутринта от убежището си в строежа и всеки тръгнал да върши работата си - едни по казаните за смет, други - по пазара при търговците. Иван К. се почувствал зле, след като пил ракия. Върнал се обратно да си почива в строежа.

Останалите трима се прибрали по-късно. Избухнал спор за пари, които Валери смятал, че Иван му дължи. Разправията тръгнала и заради разхвърляните вещи из помещението. Валери и Димитър, който ходел с бастун, се нахвърлили върху лежащия върху дюшека на земята Иван К. Нанасяли му удари по тялото и главата. От ударите бастунът на Димитър се счупил.

Следващите пет-шест дни ден тримата продължили с обичайните за скитническия живот занимания. Трупът на 63-годишния Иван бил увит в юрган, завързан със сезал и хвърлен през отвор в плочата на долното ниво на строежа, пълно с вода. Изчезването на възрастния човек направило впечатление на търговците от пазара, на които той помагал срещу дребни суми.

На 12 януари 2017 г. полицейски служители извършили рутинна проверка на обитаваното от скитниците помещение. Така било установено, че Валери М. е обявен за издирване в Австрия. Той бил задържан и отведен в Първо РУ на МВР. Същите полицейски служители проверявали изоставения строеж и на 5 януари. Тогава видели, че там нощувал и Иван К., който сега отсъствал.

На 20 януари 2017 г. подсъдимият Димитър Д. не издържал да пази повече тайната за убийството, отишъл в полицията и разказал за станалото. Тялото на убития бездомник Иван било извадено с водолаз от наводнения подземен етаж. 

Назначената по делото тройна съдебномедицинска експертиза установила множество травми по цялото тяло на убития, но като причина за смъртта на Иван К. се сочи механична асфикция от притискане и в допълнение - тежка гръдна травма със счупване на гръдната кост.




Още по темата: общо новини по темата: 9
16.08.2017 »
31.01.2017 »
23.01.2017 »
23.01.2017 »
23.01.2017 »
21.01.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: